Lechnerék téglagyárában rendezvényközpont és látványsörfőzde nyílt Kőbányán

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 20. 19:05

Bemutatkozott partnereinek és a rendezvényszakmának Budapest legújabb, indusztriális stílusú rendezvényhelyszíne, a Lechner központ, amelyhez panorámaterasz, sörkert, szivarterem és egy 30 km hosszú pincerendszer is tartozik.

A Lechner rendezvényközpont komoly történelmi, kulturális értékekkel rendelkezik, hiszen névadója, Lechner Ödön és családja, a volt téglagyár tulajdonosai mély nyomot hagytak az épület múltjában és jelenében is.

Lechner Ödön a magyarországi szecesszió egyik legkiemelkedőbb alakja volt, aki elismert építészként és művészként is tevékenykedett. Az építészeti stílus iránti szenvedélye és elhivatottsága hatással volt az egész országra. Örökségében különleges helyet foglal el kőbányai Lechner téglagyár, amelynek területén, a Maglódi úton az új rendezvényház is található.

lechner

A volt téglagyár területén, indusztriális stílusban épült fel a rendezvényközpont

Fotó: Lechner Rendezvényközpont

A téglagyár fontos szerepet játszott Budapest ipari fejlődésében, és Lechner Ödön építészeti víziója határozta meg annak formáját és stílusát. Építészeti jegyei, amelyeket a rendezvényház is megőriz, a múlt idők emlékeit idézik, és egyedülállóvá teszik a helyszínt.

A rendezvényközpontot indusztriális stílusban építették fel, nagyterme üvegpadlója alatt pedig bárki megtekintheti a Lechner család egykori kútját, melyet megőriztek az utókor számára. Az épület teraszáról az egykor patinás sörgyár épületét pillanthatjuk meg, de a jelenben sem marad sör nélkül, aki a rendezvényközpontot felkeresi: itt kapott ugyanis helyet a Hoptop Sörfőzde és taproom (kóstolóterem) is, ahol több sörcsapról és dobozos kiszerelésben is fogyaszthatunk helyben főzött kraftsöröket, de elvitelre is megvásárolhatók a termékek. Emellett a Billog is beköltözött egy állandó streetfood truckkal, ahol nyitvatartási időben várja a látogatókat különleges vadnyugati streetfood ételekkel, bölényburgerrel és a Hoptop sörfőzde teljes kraftsör szortimenjével.

lechner

A panorámateraszról az egykor patinás sörgyár épülete is látható

Fotó: Lechner Rendezvényközpont

A rendezvényközpontban panorámaterasz, sörkert és szivarterem is található, de egészen különleges helyszínként a La Katlan névre keresztelt, a felszín alatt több mint 30 km hosszan húzódó pincerendszerét is ki lehet bérelni. A pincerendszer bejáratának különleges erdei atmoszférája és akusztikája kiváló lehetőség ad koncertek, céges csapatépítők, esküvők, fotózások megtartásához.A rendezvényház nagyterme 150-250 főt képes befogadni, teraszán 50-60 fős rendezvények tarthatók. A sörkertben akár 300 főre is lehet tervezni. Emellett a volt téglagyár területén található a Merkapt Sportközpont is, mely 5,5 hektáros területén akár 15 ezer főt is képes befogadni, így nagyszabású családi és sportnapok, csapatépítők, kiállítások, vagy termékbemutatók, esetleg esküvők kiváló helyszíne lehet.

lechner

A rendezvényközpontban sörkert és szivarterem is található

Fotó: turizmus.com

A rendezvényház kizárólagos catering szolgáltatója a LaFiesta party service, mellettük a Mellow Mood Hotels is a partnerük. A közelben elhelyezkedő Expo Congress Hotel szálláslehetőséget nyújt a vendégeknek, ide egy transzferjáratot is biztosítanak a rendezvényközpontból.

lechner

A rendezvényház nagyterme 150-250 főt képes befogadni

Fotó: zurizmus.com

A megnyitó után rögtön három rendezvénnyel kezdenek: egy indusztriális környezetben tartott esküvői fotókiállítást tartanak a rendezvényközpont falai között, hétvégén pedig itt rendezik meg a Hoptop sörfőzde Oktoberfest rendezvényét, a Hoptoberfestet, ahol kraftsörökkel, díjmentes programokkal és sörsátorral várják az érdeklődőket. A következő hónapban pedig egy elektromos fűtési konferenciát rendeznek a Lechner Rendezvényközpontban.