Leégett egy három Michelin-csillagos étterem Bajorországban

Forrás: turizmus.com

 2020. január 06. 09:49

Vasárnapra virradó éjszaka tűz ütött ki a bajorországi Baiersbornnban fekvő Traube Tonbach szálloda három Michelin-csillagos éttermében, a Schwarzwaldstubéban. Emberéletben nem esett kár, de az étterem épülete menthetetlen.

A tűz oka egyelőre nem ismert. Az épület maradványait még nem tudták átvizsgálni, mert attól tartottak, hogy összedől – számol be a swr.de.

A három Michelin-csillagos étterem teljesen kiégett. Személyi sérülés nem történt, mindössze a hotel egyik vendégét kellett légzési nehézségek miatt kórházba szállítani.

„Természetesen nagyon fáj, ami történt,  de az épületet újra fel lehet építeni. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sem a hotel vendégei, sem az alkalmazottak nem sérültek meg” – mondta a tulajdonos, Heiner Finkbeiner. Hasolóan nyilatkotott Torsten Michel séf is: „Az anyagi veszteség természetesen tragikus, de ez csak egy épület.”

Heiner Finkbeiner, az étterem tulajdonosa

Fotó: YouTube

Az első becslések szerint a kár több millió eurós nagyságrendű. A Traube Tonbach szálloda Schwarzwaldstube nevű étterme 1993 óta egy igen exkluzív csapat tagja volt, hiszen mindössze tíz német étteremnek van három Michelin-csillaga.

Az étteremkalauz szerint a Schwarzwaldstube „egy valóságos intézmény, amely hű a hagyományos francia konyhához, de minden fogásában egy modern csavar érezhető”. Torsten Michel séfet a 2020-as Gault & Millau étteremkalauz 19,5 ponttal ismerte el a maximális húszból.