Lefújták az Airbnb kínai akcióját a Nagy Falnál

Forrás: turizmus.com

 2018. augusztus 08. 16:07

A globális online szálláshely-szolgáltató arra kapacitálta az embereket, hogy éjszakázzanak a kínai Nagy Falnál, de ez nem mindenkinek tetszett.

Az Airbnb a múlt héten hirdette meg versenyét az UNESCO kulturális örökségi listáján szereplő kínai emlékműhöz, hogy „a kínai kultúrát közel vigyék az emberekhez”, és „promótálják a fenntartható turizmust Kínában". Belépőként egy 550 karakteres történetet kellett írni, de az akciót végül is törölték, annyira kedvezőtlen volt a fogadtatása a helybélieknél a közösségi médiában.

A South China Morning Post citálta a bejegyzéseket, miszerint a Nagy Fal egy történelmi emlékmű, amely védelem alatt áll, hogyan lehet azt egy közösségi szállássá degradálni? Egy másik kommentelő úgy vélte, ha az Airbnb olyan jól tudja reklámozni a kínai kultúrát, menjen oda, és ha eredményesen végzi dolgát, támogatják majd.

Ne legyen közösségi szálláshely

Fotó: turizmus.com

A kínai állami média azt közölte, hogy az emlékművet felügyelő szervezet nem támogatja az akciót.

Az Airbnb ez után közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy megállapodása volt az eseményről az illetékesekkel, de ha ilyen ellenállást vált ki, akkor „mélységesen” figyelembe veszi a visszajelzéseket, és lemondanak róla.

Az online szolgáltató már indított hasonló akciókat az elmúlt években, amikor különleges helyszínekre invitálta az embereket, például az ausztráliai Nagy-korallzátonyhoz vagy a Kék Bolygó természetfilm második részének hajójához.