Légi közlekedési ügyekre specializálódott egy svéd fogyasztóvédelmi szervezet

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 24. 14:39

Késett a repülőd vagy egyáltalán el sem indult? Akkor lehet, hogy kártérítést kaphatsz. A Vagabond svéd turisztikai magazin és a TRS Travelright turisztikai fogyasztóvédelmi szervezet jogi és ügyintézési segítséget ajánl fel a légi utasoknak.

Európában a légi közlekedési késéseket egy uniós megállapodás, a 261/2004-es szabályozza, amely minden légi útra vonatkozik az unión belül, illetve olyat is, amikor a gép egy unión belüli repülőtérről egy unión kívüli felé tart. De még az olyan utakra is érvényes, amelyek célja egy unión belüli repülőtér, amennyiben a légitársaság székhelye az unión belül van bejegyezve. Ezt a szabályt Svájc, Izland és Norvégia is elfogadta.

A kártérítés összege függ a késés mértékétől, az utazás hosszától és az úti céltól. Függetlenül attól, hogy a jegy mennyibe került, legfeljebb 600 euró kártérítést ítélnek meg.

Mi számít olyan késésnek, ami után kártérítés jár? Több mint három órás késés legfeljebb 1500 kilométeres repülő utaknál, több mint három órás késés az unión belül olyan repülő utaknál, amelyek hosszabbak, mint 1500 kilométer, illetve olyan unión kívüli utak esetében, amelyek 1500 és 3500 közötti hosszúak, valamint több mint négy órás késés olyan utaknál, amelyek a fentiekben nem szerepelnek.

A TRS Travelright szervezet konkrét esetekben is segít az utasoknak behajtani a kártérítést. A TRS honlapján ki kell tölteni egy adatlapot, amelyet majd elbírálnak. Maga a szolgáltatás ingyenes, de ha nyer az utas, akkor a TRS felszámít egy bizonyos összeget. Például, ha az utas jogosult 600 euróra, akkor a TRS levon 180 eurót és az utas 420-at kap kézhez.

Milyen esetekben nem lehet kártérítést kapni? Ha a légitársaság nem európai és az utazás nem Európából történt az unióba, vagy ha az utazás teljesen az unión kívül történt. Akkor sem jár vissza pénz, ha a késés oka a rossz időjárás, sztrájk vagy váratlan műszaki hiba. De ilyenkor is, az érintett légitársaságoknak be kell bizonyítani, hogy a felsorolt okok ellenére, mindent megtettek a késés elkerülésére.

A TRS Travelright 25 alkalmazottat foglalkoztató cég, amely a repüléssel kapcsolatos jogi ügyekre specializálódott. Több pert már megnyertek, ezekről a svéd sajtó is rendszeresen beszámolt. Az ezekben a körökben elismert repülésjogi szakértő, Stephan Eriksson is nekik dolgozik.