Lehet-e kapcsolódás a magánegészségügy és a szállodaipar között?

Forrás: turizmus.com

 2018. november 22. 12:55

Az egészségügy jelen helyzetét tekintve nyilvánvaló, hogy számos alternatív lehetőség kialakulása várható a közeljövőben. Valószínűleg nincs olyan ember ma Magyarországon, aki biztosan állíthatja, hogy mi valósulhat meg a tervekből, de az igény biztosan jelen van. Klein Péter, a Hotel Eger&Park szállodavezetője egy lehetséges utat mutat be nekünk.

Bemutatná néhány szóban az Eger & Park Hotel szerteágazó szolgáltatásait?
Szállodánk Eger történelmi központjában található. Eger szárnyunkban 172, Park épületünkben pedig 38 szobával állunk a vendégeink rendelkezésére, ezenkívül széleskörű szolgáltatásokkal támogatja az egészséget a gyógyászati részlegünk és wellness fürdőnk. Igyekszünk minden felmerülő igényt kielégíteni, és folyamatosan bővíteni palettánkat, hogy mindenki számára megfelelő pihenést és gyógyulást biztosíthassunk, aki megtisztel bennünket és minket választ.

Klein Péter

Fotó: Synlab

Az Eger& Park Hotel tulajdonosa, a családi tulajdonban levő, háromgenerációs Park-Klub Csoport a régióban máshol is aktív…

Valóban, Heves megyében több szálláshelyet és vendéglátó-ipari egységet üzemeltetünk. A Gyógyvizek Völgyében található Thermál Parkhotel Egerszalók nemcsak szállodaként, hanem apartmanházként és kempingként is funkcionál. Ez a szálloda saját kútról kapja a gyógyvizet, ezért itt ötvöződik a gyógyvíz hatása és az élménymedencékkel színesített wellness élmény. A mátraszentimrei Hotel Narád & Park kifejezetten családbarát és az aktív pihenést kedvelő vendégek által leginkább kedvelt szálloda. Itt minden évszakban van lehetőség aktív és természetközeli pihenésre. Ezenkívül az Invest apartmanok révén Egerben két helyen üzemeltetünk tenisz- és fallabda pályákat, valamint apartmanházakat. Mindig is inspirált minket, hogy a lehető legszélesebb szolgáltatási skálát tudjuk biztosítani, ezzel megadva a szabad választást ügyfeleinknek a cégcsoporton belül.

Milyen fejlesztési terveik vannak, amelyekkel a gyógyászati területet szeretnék színesíteni?
Az Eger Park Hotel esetében a meglévő gyógyászati szolgáltatásaink mellé további olyan kiegészítéseket és olyan új kezeléseket tervezünk, amelyekhez a későbbiekben reményeink szerint kapcsolódhat a SYNLAB labordiagnosztikai szolgáltatása. Ezek a tervek gondolati síkon már elindultak. Jelenleg fizikoterápiás és reumatológiai szakrendelésekkel rendelkezünk, de reményeink szerint más humán területeket is tudunk ehhez kapcsolni. A laboratóriumi vizsgálatok így a pihenés közben, vagy azt kiegészítve történhetnek. A stresszmentes környezet, a nyugalom elősegítheti a prevenciós, valamint egészségtudatos szűrések megvásárlását is. Egy többnapos itt tartózkodás alatt olyan gyógyászati vagy szépségipari kezeléseket is tudunk biztosítani, amelyekhez kötődve az egyéb diagnosztika nemcsak a vendég, de az orvos számára is többletinformációt jelenthet.

Milyen a több évre visszatekintő kapcsolatuk a SYNLAB-bal?
Minden szálloda számára alapvető, hogy megfeleljen a jogi előírásokban pontosan részletezett feltételeknek, ezért mi is kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a wellness és gyógyászati részlegen rendelkezésre álló víz minősége folyamatosan ellenőrizve legyen. Hosszú évekre visszatekintő kapcsolatunk van a SYNLAB-bal, és elmondhatom, hogy a fizikai szolgáltatáson kívül sok szakmai támogatást, ötletet is kaptunk már a cég szakembereitől. Sokszor nem jellemző egy üzleti alapú kapcsolatban ez, így különösen fontos számunkra. A wellness területén az ÁNTSZ-előírások megfelelő betartásának biztosítása, új jogszabályok követése, illetve ennek dokumentációs háttere mind a többéves közös munka eredménye.

Tájékozódjon hiteles forrásból!

A cikk a turizmus.com magazin 2018. novemberi számában jelent meg.

A turizmus.com magazin havonta jelenik meg (évi 10 lapszám), s kizárólag előfizetés útján juthat hozzá.

Előfizetőként az alábbi előnyöket élvezheti:
• napi turizmus.com bulletin – e-mail hírlevél
• 50% kedvezmény a Turizmus Kft. egyéb kiadványaira (Vendéglátás magazin, Business Traveller Hungary magazin, TOP 50 kiadvány, stb.)

 



 

(X)