Lendületbe jött az MSZÉSZ

Forrás: turizmus.com

 2017. április 05. 18:23

Felgyorsultak az események a közelmúltban új elnökséget választott MSZÉSZ körül.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének választmányi ülésén, április 5-én, a budapesti Hotel Flamencoban Könnyid László elnök hosszan sorolta a közelmúlt és a közeljövő fejleményeit.

A szövetség képviselői március 31-én ültek tárgyalóasztalhoz az MTÜ vezetőivel, s megállapodtak abban, hogy az MSZÉSZ stratégiai szerepet vállal a májusban kiírásra kerülő, szálláshely fejlesztési pályázatok lebonyolításában.

A hollókői Castellum Hotel lesz a helyszíne a régióvezetők informális tanácskozásának

Fotó: hotelholloko.hu

A kifejezetten kkv-knak szánt pályázatokon maximálisan 60 millió forintot lehet nyerni, úgy, hogy a támogatással azonos összegű önerőt kell tudni felmutatni, s tartalmilag minőségfejlesztést kell megcélozni.

A szövetség vezetői sikeres egyeztetést folytattak a Századvég szakértőivel is. Várhatóan napokon belül véglegessé válik a frissített formája annak a tanulmánynak, amely még 2014-ben készült, s amely arra tesz javaslatot, hogy a szálláshely szolgáltatás áfája csökkenjen 5 százalékra, miközben a szolgáltatók önkéntes befizetést vállalnak egy marketing alapba. Az MSZÉSZ választmánya bízik abban, hogy a tanulmányban megfogalmazott javaslat bekerülhet a 2018. évi költségvetésről nyáron induló vitába.

A szövetség sűrű programjában április 13-án az expat, tehát a Magyarországon dolgozó, de külföldi szállodaigazgatókkal ülnek asztalhoz. Egy héttel később pedig a szekciók vezetői tekintik át a feladatokat, s ülésezik az új összetételű szállodai tanácsadó testület is.

Május 2-án, Hollókőn, a Castellum Hotelben esedékes a régióvezetők informális tanácskozása. Az MSZÉSZ vezetői ezen a tanácskozáson azt várják, hogy a tagság javaslatait, elvárásait tolmácsolják feléjük, s ezek alapján határozhassanak meg új irányokat a szövetség számára.

Még a nyáron kiírásra kerül „Az Év Szállodája" pályázat új formája, s bíznak abban, hogy az eddigieknél is rangosabb díjátadó gálára kerülhet majd sor, 2018 elején, a budavári Hiltonban.

Könnyid László elnök bejelentette azt is, hogy a szövetség várhatóan november 22. és 24. között tartja rendes közgyűlését, Hajdúszoboszlón.