Lendvai Levente nyerte az ifjú szakácsok versenyét

Szerző: Lami Juli

Forrás: Vendéglátás

 2020. február 05. 17:17

Az Arany Kaviár ifjú sous chefje nyerte a Jeunes Chefs Rôtisseurs magyar döntőjét, amelyet most először a Sirha Budapest keretein belül rendeztek meg.

Lendvai Levente fiatal kora ellenére nem először nyert meg országos versenyt, két évvel ezelőtt ő volt a Magyar Bocuse d'Or Akadémia commis versenyének győztese is.

A Chaîne des Rôtisseurs Egyesület 2020-ban, immáron 25. alkalommal rendezte meg a Magyarországon üzemelő szállodákban és éttermekben dolgozó ifjú, 27 év alatti szakácsok versenyét. A Sirha Budapest először adott otthont a Jeunes Chefs Rôtisseurs nemzeti versenynek, amely a verseny történetében szintén először került nyilvános keretek között megrendezésre.

Lendvai Levente, a verseny győztese

Fotó: Jeunes Chef Rôtisseurs

Az idei verseny fő célkitűzése a Fenntartható Gasztronómia elveinek népszerűsítése volt, többek között a pazarlás nélküli anyagfelhasználás, a tudatos hulladékszelekció, a vízzel és mosószerrel történő takarékosság, és ezzel egy időben a tiszta, higiénikus, rendszerezett munka kihangsúlyozása.

A versenyzőknek önállóan, a helyszínen bemutatott meglepetés kosár (black box) alapanyagainak felhasználásával 3 óra alatt alatt egy 3 fogásos menüt (hideg vagy meleg előétel, főétel körettel, desszert) kellett megtervezni és elkészíteni 4 személy részére.

Lendvai Levente főétele

Fotó: Jeunes Chef Rôtisseurs

Lendvai Levente jogot nyert arra, hogy Magyarországot képviselve induljon a Jeunes Chef Rôtisseurs 2020. évi világbajnokságon, amelyet 2020. szeptember 25-én Franciaországban, Párizsban rendeznek meg.