Leonardo, a reneszánsz zseni – kiállítás Pécsett

 2014. április 15. 11:45

Nemcsak Magyarország, de egész Európa minden eddiginél nagyobb és teljesebb Leonardo-tárlata nyílt meg kedden Pécsett, a Martyn Múzeumban és a város több kiállítóhelyén.

A polihisztor alkotó közel hatvan, méret- és korhű találmányát, eredeti rajzait és kéziratait bemutató, 21. századi technológiát felvonultató interaktív kiállítás közel 1500 négyzetméteren, két helyszínen várja majd látogatóit.

A hivatalos megnyitót a város igazi reneszánsz felvonulással ünnepelte. Giovanni di Pasquale a firenzei Galileo Tudománytörténeti Intézet és Múzeum munkatársa exkluzív tárlatvezetés tartott, majd reneszánsz felvonulás és kavalkád nyújtott színpompás látványt a Széchenyi téren az érdeklődőknek.

Az Eszperantó Parkban tartott ünnepélyes megnyitón Páva Zsolt polgármester méltatta a kiállítás jelentőségét, majd az olasz tudós szólt a zseni munkásságáról és a bonyolult szervező munkáról.

A múzeum első belépőjegyének megvásárlása is ünnepélyesen zajlott, miközben az egész városban még javában tartott az ünneplés. A kiállítás bel- és külföldi érdeklődők ezreit vonzza majd, értékes progamot nyújtva a Pécsre látogatóknak.