Letették a Mészáros Csoport horvát luxusszállodájának alapkövét

Forrás: turizmus.com

 2022. május 24. 10:49

Megkezdődtek a Riva’s Hotels & Resorts luxusszálloda építési munkálatai a horvátországi Iciciben. A mintegy 375 millió kuna (21 milliárd forint) értékű beruházás Mészáros Lőrinc nagyvállalkozó és egy helyi fejlesztő, a DDG Group együttműködésével valósul meg.

A horvátországi Opatijához (Abbáziához) tartozó Iciciben épülő új, öt csillagos luxusszálloda 180 szobával és 12 apartmannal rendelkezik majd. A projekt keretében egy gyalogos híd is megépül a közeli tengerhez, valamint részét képezi egy bekötőút és az Ucka-hegységről lefolyó esővizet elvezető rendszer megépítése. A bruttó 22 ezer négyzetméteres ingatlanfejlesztés során mélygarázs és ötszintes parkoló fogja kiszolgálni a leendő vendégeket, amelyet igénybe vehetnek majd a helyi lakosok is. A tervek között szerepel a környék parkrendezése, szökőkutak és kávézók létesítése – tájékoztatta szerkesztőségünket a Mészáros Csoport.

„Ezzel a projekttel Icici belekóstolhat a luxusturizmusba, amellyel a városrész egy új gyülekezőhellyel is gyarapodik. Három éve kezdtük a projektet, a munkálatok megkezdésével 24 hónap áll rendelkezésünkre az ünnepélyes megnyitóig” – mondta az ünnepélyes alapkőletételen Denis Sikljan, a DDG csoport alapítója.

A szállodaprojektbe beruházó Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy az eszéki futballakadémia után ez a legnagyobb befektetése a cégcsoportnak Horvátországban.

meszaros_hotel

A képen balról jobbra: Sakalj Ferenc (a Riva's Hotels & Resorts igazgatója), Demcsák Csaba (Horvátország magyar nagykövete), Mészáros Lőrinc (beruházó), Fernando Kirigin (Abbázia polgármestere), Várady Hédi (tolmács), Denis Šikljan (a DDG Csoport igazgatója).

Fotó: Mészáros Csoport

„A Mészáros Csoport Magyarország vezető vidéki szállodaláncán (Hunguest Hotels – a szerk.) keresztül már jelentős tapasztalatokra tett szert a turizmusban mind a fejlesztés, mind pedig az üzemeltetés területén. Régóta terveink között szerepelt ezeknek a tapasztalatoknak a külföldi kamatoztatása. Köszönet a tervezőknek a gyönyörű épületért, de a helyi hatóságok és a polgármester segítsége nélkül ez nem jöhetett volna létre. A Miramar és a Riva's Hotels & Resorts megvásárlásával 100 millió eurót tesznek ki a beruházásaink, amelyeket reményeim szerint továbbiak követnek majd” – mondta a magyar nagyvállalkozó az építkezés megnyitó ünnepségén a közlemény szerint.

Icici az Isztriai-félsziget északkeleti partján, az Ucka hegység lábánál fekszik, közigazgatásilag Opatijához (Abbáziához) tartozik. Az ünnepségen szintén részt vevő Fernando Kirigin, a város polgármestere elmondta: „Amikor elindultam a polgármesteri tisztségért, a vízióm Abbázia volt, amely elit turizmussal és értéknövelt termékekkel büszkélkedhet. A helyi önkormányzat egységesen támogatja ezt a projektet. Hamarosan itt a turisztikai szezon, már elértük a mintegy 200 ezer vendégéjszakát, és remélem, hogy jobbak leszünk, mint a 2019-es rekordévben, ami kétségtelenül nagyobb bizalmat kölcsönöz majd a befektetőknek" – nyilatkozta a polgármester.

A luxusszálloda a tervek szerint 2024-ben nyitja meg kapuit a turisták előtt.