Leves és Főzelék Fesztivál a Palotanegyedben

 2014. április 03. 16:03

Április 11-13 között a Palotanegyedben (Szabó Ervin tér – Reviczky utca – Mikszáth Kálmán tér – Krúdy Gyula utca) kerül megrendezésre Budapest nagyszabású Leves és Főzelék Fesztiválja.

Az eseményen a legkiválóbb hazai és nemzetközi leveseket, főzelékeket összesen mintegy 100-féle különböző ízesítésben kóstolhatják meg a látogatók.

Mivel hazánk gasztronómiájának szerves részét képezi a levesfogyasztás és a magyar konyha egyedülálló különlegessége a zöldségből készült főfogás, mely már-már hungarikum, így a rendezvénnyel szeretnék felhívni Magyarország lakosainak figyelmét arra, hogy bátran merjenek különböző zöldségek felhasználásával egészséges ételeket készíteni.  Ahogy rendezvényeinken már megszokottá vált, látogatók ez alkalommal is nemzetek titkos receptjein keresztül kóstolhatnak bele különböző kultúrák ízvilágába.

A jellegzetes magyar specialitások mellett számos ország képviselteti magát tradicionális ételeivel. A teljesség igénye nélkül néhányat megemlítve: Orosz Borscs, Francia Hagymaleves, Német Sörleves, Thai Tom Yum leves, Japán Miso leves, India Currys csirkeleves, Vietnámi Pho leves.