Lezajlott a Magyar Bocuse d'Or Akadémia utánpótlás-versenye

Forrás: turizmus.com

 2017. november 27. 17:56

A versenyt az Arany Kaviár konyhájából érkezett Lendvai Levente nyerte egy lazactatárral és kacsaduóval.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia kiemelten fontos feladatának tekinti az utánpótlás-nevelést is. Az utánpótlás-verseny elsődleges célja az, hogy az Akadémia a megadott korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrje, és ezáltal segítőket találjon a Bocuse d'Or verseny folyamatának lebonyolításához, valamint lehetséges commis-jelölteket adjon a magyar csapat számára.

A november 26-án lezajlott versenyen a hat legjobb commis-jelölt versenyzett egymással a Bocuse d'Or Akadémia tankonyháján, amelynek a Hungexpo ad otthont. A versenyzőknek egy meglepetés nyersanyag-kosárból kellett dolgozniuk, és összesen két ételt készíteniük. Az elsőt 100, a másodikat újabb 30 perc elteltével kellett prezentálniuk.

A konyhai zsűrit Vomberg Frigyes, Vajna Tamás és Szabó Kevin alkotta, míg az ételeket Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Lutz Lajos, Varjú Viktor, Segal Viktor és Harmath Csaba zsűrizte.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémiaelnöke a verseny végén hangsúlyozta, hogy az Akadémia fontos küldetése, hogy utánpótlást is neveljen. "Ezt a versenyt öröm megrendezni. Biztató látni a fiatalokat, hogy akarnak fejlődni, akarnak versenyezni, és hogy némelyiküknek sikerült igazán komoly munkát felmutatni."

Értékelő beszédében Segal Viktor úgy fogalmazott, hogy rengeteg energia van a tányérokon, amelyek a zsűri elé kerültek. Ösztönözte a jelölteket, hogy alaposan nézzék meg egymásmunkáit, mert abból is sokat lehet tanulni, és hogy kóstoljanak sokkal többet, mert ez lenne a kulcsa, hogy a tányérjaikból még többet tudjanak kihozni.

Vomberg Frigyes, a Bocuse d'Or Akadémia versenyigazgatója arra hívta fel a jelöltek figyelmét, hogy mélyítsék el elméletbeli tudásukat és gyakoroljanak sokat, és azt is hozzátette, hogy ez utóbbira ez a verseny kiváló alkalom.

Az utánpótlásversenyt az Arany Kaviár konyhájából érkezett Lendvai Levente nyerte meg. Első étele egy lazactatár volt korianderrel, citrusokkal ízesítve, friss fűszerekkel, savanyított almával, és a hal bőréből készített morzsával, míg második tányérja egy kacsaduó volt, karamellizált póréval, marinált almával és petrezselyemmártással.

Lendvai Levente

Fotó: Bocuse D/Or / Antonio

Második helyen a soproni Erhardtból jött Kocsis Patrik, harmadik helyen pedig Csillag Richárd végzett a Kistücsökből. A versenyzés ezzel hivatalosan is megkezdődött. A következő fontos állomás december 3. lesz, a Bocuse d'Or magyar selejtezője.

Kapcsolódó cikkek