Limitált helyekkel elindult a foglalás az Országos Étterem Hétre

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 23. 18:50

Mától lehet asztalt foglalni a DiningCity Országos Étterem Hét őszi programjában résztvevő éttermekbe. Az október 9–18. között zajló tíznapos rendezvényre országszerte mintegy 130 étterem állított össze 3 fogásos menüsorokat. A foglalható helyek száma limitált.

A tavaszi kényszerű bezárások után különösen nagy gonddal összeállított, válogatott alapanyagokra épülő menüsorokkal készülnek az őszi Étterem Hétre a résztvevő éttermek. A fogások között szarvas carpaccio, füstölt kacsamáj, uruguay-i rib-eye steak, mákkéregben sült lazac, birka- és bivalygulyás, homár barigoule, langusztin cappuccino, vajhal steak, az alapanyagok között vaddisznószűz, borjúgerinc, galambhús és Angus hátszín is szerepel. A válogatott étkeket kifejezetten kedvező áron kóstolhatják meg az előzőleg online asztalt foglaló vendégek: a 3 fogás ára a választott kategóriától függően 3900 (Top), 4900 (Prémium) vagy 5900 forint (Exkluzív).

„A vidéki gasztronómiának azért nagy lehetőség az Országos Étterem Hét, mert új vendégkör célozható meg és ezáltal mindig frissíteni lehet a meglévő bázist. – mondta el Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök étterem tulajdonosa. – Éttermünk kapcsán azt tapasztaltuk, hogy az elmúlt években egyre több fiatal foglalt asztalt az Étterem Hétre, még a 18–25 éves korosztályból is, akik aztán később törzsvendégeinkké is válhatnak."

Elindult az asztalfoglalás

Fotó: Országos Étterem Hét

Bár a korábbi évek vendégei már megszokhatták, hogy az Étterem Hét eddig sem volt tömegrendezvénynek tekinthető, az október 9–18. között zajló eseményen mind az éttermek, mind a szervezők kiemelt szempontja lesz a vendégek biztonsága. A foglalási lehetőségek kialakításakor például figyelembe veszik az adott étterem nagyságát és ehhez igazítják a fogadható vendégek maximális számát.

Azoknak, akik szívesen megismerkednének egy-egy új, számukra még ismeretlen étteremmel a barátságos árú menüsorok révén, itt foglalhatnak asztalt.