Lipcsében lesz a DZT ötödik közép-európai workshopja

Forrás: turizmus.com

 2015. október 08. 17:12

A Német Turisztikai Hivatal (DZT) ötödik alkalommal hívta meg az utazási szakmát közép-európai workshopjára, ezúttal Lipcsébe. Az idei ZEW-en (Zentraleuropa-Workshop) október 11–12. között több mint száz nemzetközi vásárló és újságíró vesz részt 14 növekvő piacról.

Németország értékesítési rendezvényének középpontjában az átfogó felújítási és átépítési munkák után nemrégiben újra megnyitott kongresszusi teremben megrendezett workshop áll a lipcsei állatkert mellett. Negyven német turisztikai vállalkozás mutatja be itt aktuális termékeit és szolgáltatásait. A vásárlók és a sajtó képviselői tapasztalatot cserélhetnek a kiállítókkal a trendekről, a keresletről a küldőpiacokon és a németországi turisztikai kínálatról, illetve új üzleti kapcsolatokat hozhatnak létre és ápolhatják meglévő kapcsolataikat.

Az 5. ZEW résztvevői a következő európai országokból érkeznek: Ausztria, Lengyelország, Csehország, Románia, Magyarország, Szlovákia, Bulgária, Szlovénia, Horvátország, Ukrajna, Oroszország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina és Montenegró.

„A közép-európai workshop középpontjában a nagy lehetőségeket rejtő dél-európai és közép-európai piacok állnak. Ez a potenciál sokat jelent a németországi beutazás számára – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke. – Csupán a Szövetségi Statisztikai Hivatal által feldolgozott országok 2015. január és július között kereken 6,8 millió vendégéjszakát generáltak. Ausztria (2,1 millió vendégéjszaka) és Lengyelország (1,4 millió vendégéjszaka) bebetonozott hellyel rendelkezik a németországi beutazás 10 legfontosabb piacának listáján. Csehország (plusz 7,8 százalék), Románia (plusz 11,7 százalék), Szlovákia (plusz 9,5 százalék), Szlovénia (plusz 10,6 százalék) és Horvátország (plusz 49,8 százalék) mind átlagon felül teljesít.

A ZEW egy kiemelkedő platform arra, hogy összehozzuk a növekvő piacokat és a jövő témáit annak érdekben, hogy ezeken a lehetőségekben gazdag piacokon tovább növeljük a Németországba látogatók számát. Emellett pedig szeretnénk erősíteni a vidéki területek turizmusát" – teszi hozzá Petra Hedorfer.

Volker Bremer, a Leipzig Tourismus und Marketing GmbH ügyvezetője elmondta: „Szászország és különösen Lipcse számára is folyamatosan nő a kelet-európai küldőpiacok jelentősége. A workshop vendéglátóiként szeretnénk az utazási szakma döntéshozóit meggyőzni a régiónk szépségéről és érdekességéről."

A résztvevők három szakmai pre-convention túrán gyűjthetnek élményeket és információkat a vendéglátó város és a környező régiók turisztikai látványosságairól. A turisztikai kínálat középpontjában a DZT tematikus kampánya, „Lenyűgöző természeti üdülés Németországban" és a művészeti, illetve kulturális városok állnak.