Lipcsey György: Magyar termék? Csak a GMO-mentes!

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. január 20. 15:58

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága (AMC) üdvözli Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter bejelentését, miszerint Magyarország kezdeményezi a génmanipulált szervezetek (GMO) mezőgazdasági alkalmazását elutasító uniós tagországok összefogását.

A kezdeményezés célja, hogy az egész Európai Unió GMO-mentes övezet legyen.

Lipcsey György agrármarketing vezérigazgató-helyettes szerint a döntés egyszerre szolgálja a hazai élelmiszeripari vállalkozások, és a fogyasztók érdekeit, és külön öröm, hogy Magyarország viheti a „stafétabotot" ebben a fontos kérdésben. Elmondása szerint mindannyiunk érdeke, hogy biztonságos, megbízható, és ellenőrzött étel kerüljön az asztalunkra.

 

Kiemelte, hogy hazánk mezőgazdasága az elmúlt években komoly fejlődésen ment keresztül, és az Agrármarketing Centrum Vezérigazgatóság feladata továbbra is az, hogy segítse a magyar termékek piacrajutását, erősítse hazai termékek jó hírét itthon, és külföldön egyaránt. „Célunk, hogy megismertessük az embereket az egészséges, minőségi, kiváló magyar élelmiszerekkel, ezért is tartom fontosnak a GMO-mentességet a Magyar Turizmus Zrt. agrármarketingért felelős vezérigazgató-helyetteseként, és magánszemélyként is." – mondta Lipcsey.