Logópályázatokat ír ki a Balatoni Kör

 2014. március 09. 14:58

Három logópályázatot ír ki a neves balatoni borászokból és vendéglátósokból álló, hivatalosan március 21-én, a Balaton közepén megalakuló Balatoni Kör - számolt be Kardos Gábor főszervező az MTI-nek.

A Balatoni Kör létrehozásának terve tavaly vetődött fel, de a szerveződés hivatalosan március 21-én alakul meg a húsz legismertebb balatoni borászból és vendéglátósból egy hajón, jelképesen a tó közepén, tavasznyitó rendezvénnyel egybekötve.

A kör alapítói kiemelten fontosnak tartják, hogy a megszokott nyári tömegturizmushoz képest magasabb szintre emeljék a balatoni gasztronómiát és vendéglátást elsősorban a helyi termékek és kezdeményezések népszerűsítésével.

A kör logópályázatainak beküldési határideje május elseje. Többek között egy új "Szíves Balaton" védjeggyel támogatnák azokat a balatoni vendéglátó egységeket, amelyek kínálatukat kizárólag vagy meghatározó módon balatoni termékekre (borokra, halakra) alapozzák és balatoni munkahelyeket tartanak fenn a nyári szezonon túl is. Az új kör tagjai akció- és rendezvénysorozatot is terveznek Borpart néven, amelynek szlogenje és fő üzenete a Balatoni bort a Balaton-partra! lesz.

Mint azt Kardos Gábor - aki ötletgazdája és alapítója is egyben a Balatoni Körnek - kifejtette: "ma még korántsem általános jelenség, hogy alapvetően helyi borokra, balatoni halakra és helyi termékekre épüljön az éttermek és büfék kínálata, ami pedig francia, olasz vagy más nyugati borvidékeken magától értetődő dolog".

A civil összefogás alapító rendezvényét a tó emblematikus hajójának számító Kelénen tervezik megtartani, amelyre stratégiai partnerekként meghívták a Balatoni Hajózási Zrt.-t, a Magyar Turizmus Zrt.-t, a Balatoni Regionális TDM Szövetséget és a Balaton Fejlesztési Tanács vezetőit is.