Londonban is kapszulában

Forrás: turizmus.com

 2018. február 15. 12:20

Bizonyára mindenki hallott már a japán kapszulaszállodákról, bár sokan inkább elrettentésként mutogattak róla fotókat. Ám az a tény, hogy Tokióban magasak a szállodaárak – akárcsak Londonban – mégis népszerűvé fogja tenni ezeket a hálódobozokat.

A fiatalok egy-két éjszakára szívesen elviselik a kényelmetlenségeket, ha olcsón megalhatnak, fedett, fűtött helyiségben. Anglia első kapszula szállodája kiváló helyen, közvetlenül a Tower Bridge és a London Eye közelében, a brit főváros szívében nyílt meg – írják a The Telegraph-ban.

Az újonnan épített kapszulákban egy éjszaka hozzávetőleg 6500 forintba kerül, főszezonban megközelíti a tízezer forintot.

A fiatalok körében népszerűek a kapszulahotelek

Fotó: pixabay

A hálófülkék elég nagyok ahhoz, hogy valaki függőlegesen felüljön, a fülke rendelkezik tápkábellel, USB-vel, ingyenes wifi-vel és hangulatvilágítással. A szekrények és a tisztálkodó helyiség a kapszulák melletti közös térben vannak, a reggeli pedig akkor szerepel az árban, ha valaki az egyéjszakás tartózkodást közvetlenül a szállodán keresztül foglalja le.

Az árak kicsit magasabbak az olcsó, régi épületekben található hostelekhez képest – mint például a St. Christopher’s Inn árai –, ám a tarifák, mint tudjuk, az online foglalások esetében óránként változnak, bizonyára nagy sikere lesz tehát a kapszuláknak. Állítólag máris a bővítésen gondolkodnak a beruházók.

Kapcsolódó cikkek

Gustaffo, a robotportás

2018. február 02.