Lovag- és udvarhölgyképző a Diósgyőr várában

Forrás: turizmus.com

 2016. január 05. 13:27

Izgalmas családi programmal kezdődik az év Diósgyőrben, a királynék egykori várában: január 10-én lovag-, és udvarhölgyképző középkori játszóház várja a látogat, a vár népével.

Már Diósgyőr várát is puha hótakaró fedi, így még különlegesebb hangulatúvá vált 2016 első családi programja, amely Bíró Eszter gyerekkoncertjével kezdődik. Az énekesnő, színésznő, aki eddig musical– és film főszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 debütált gyerekeknek szóló Állati Zenés ABC című produkciójával. Második lemezének bemutató koncertjére kerül sor január 10-én, 15 órától a Diósgyőri vár Lovagtermében.

 

A koncert után a gyerekeket különleges középkori játszóház várja, ahol találkozhatnak a Diósgyőri vár lovagjaival és udvarhölgyeivel, akik felkészítik őket a királlyal való találkozásra. Beleshetnek a királynék ruhás ládájába, saját pajzsot készíthetnek, megismerkedhetnek az udvarban használatos furcsa eszközökkel, és végül ünnepélyesen Nagy Lajos király lovagjaivá és udvarhölgyeivé avatják őket.