Repülési infók és beszállókártya okosórán

Forrás: turizmus.com

 2015. május 14. 14:05

A Lufthansa utasai akár az okosórájukon keresztül is elérhetik a járatukkal kapcsolatos információkat, illetve az Apple karóra beszállókártyaként is funkcionálhat – ezt teszi lehetővé a légitársaság által az Apple Watch számára kifejlesztett új app.

Az applikáció ideális útitársként szolgál, hiszen az utasok a járatindulás előtt 24 órával minden lényeges járatinformációhoz hozzáférhetnek. Az Apple Watch-on elérhető új app Bluetooth-on keresztül kapcsolódik az iPhone-on és iPad-en elérhető Lufthansa alkalmazáshoz. A bevezetést követően az új applikáció bármikor ingyenesen letölthető az App Store-ból.

"A mobilalkalmazások jelentősége rendkívüli mértékben növekszik. Vezető légitársaságként folyamatosan arra törekszünk, hogy növeljük prémium szolgáltatásainkat és pozíciónkat – nem csupán a fedélzeten és a földi kiszolgálás területén, hanem a digitális szolgáltatások és mobil applikációk területén is. Célunk, hogy utasainkat valósidejű információval lássuk el minden virtuális kapcsolódási felületen, így még kényelmesebbé és egyszerűbbé tegyük utazásaikat. Az új app segítségével utasaink minden lényeges járatinformációhoz hozzáférnek anélkül, hogy táskájukból ki kellene venniük az okostelefonjukat" – mondta Jens Bischof, a Deutsche Lufthansa AG igazgatótanácsának értékesítésért, termékért és marketingért felelős tagja.

 

Az Apple Watch-on elérhető új app összegyűjti és az óra kijelzőjén megjeleníti az utas járatával kapcsolatos valamennyi  információt: indulás előtt egy nappal emlékezteti a felhasználót az útra, folyamatosan információt küld a járat aktuális helyzetével kapcsolatban, mutatja a beszállás időpontját, a terminált, a kaput és az ülés számát, illetve egy visszaszámláló órához hasonlóan kijelzi a beszállás megkezdéséig hátralévő időt. Az app grafikáját kifejezetten az Apple Watch kijelzőjére fejlesztették.

A funkciók kezdetben azon Miles & More törzsutas tagsággal rendelkező utasok számára lesznek elérhetőek, akik iPhone-on vagy iPad-en bejelentkeztek a Lufthansa alkalmazásába. A Miles & More kártyával még nem rendelkező utasok számára mindez későbbiekben lesz elérhető. Valamennyi felhasználó képes lesz a Passbook-ban mentett beszállókártya megjelenítésére az Apple Watch kijelzőjén és ennek segítségével szállhat be a repülőgépbe. Mindezeken felül az app tájékoztatja az utast a célállomás aktuális időjárásáról. A meglévő appok fejlesztéséhez hasonlóan az új alkalmazás fejlesztésekor a Lufthansa bevonta utasait a fejlesztésbe és az ő véleményük és elvárásaik alapján alakította ki az új szolgáltatást.

A Lufthansa összes nagyobb operációs rendszerben használható első appjai 2009-ben jelentek meg, azóta pedig számos díjat és elismerést kaptak. A Lufthansa volt az első légitársaság, amely kifejlesztette és bevezette a mobiltelefonos beszállókártyát, amely 2008 óta papírmentes beszállást tesz lehetővé. Ma a Lufthansa utasainak több, mint 50 százaléka veszi igénybe az online vagy mobile beszállókártyát.