Luxus ingatlanokkal gazdagodik a keszthelyi öböl

Forrás: turizmus.com

 2016. január 05. 14:55

Várhatóan az egész város szolgáltatói és kereskedelmi életét megmozgatja a keszthelyi „Libás-térségben" megvalósuló építőipari beruházás, amivel Keszthely keleti része egy minőségi partszakasszal gazdagodik.

A Phoenix vitorláskikötő és a Via Hotel között elhelyezkedő, mintegy 2,5 hektáros területen megépülő, 5 hajó formájú, háromszintes épületben tömbönként 35, összesen 175 apartman kerül kialakításra, amelyek alapterületei 60-100 m2 + terasz között lesznek.

 

A többlépcsős beruházás első ütemében 2016. január közepén kezdődnek meg a munkálatok, az első tömb átadására várhatóan ez év végén kerül sor. A minden igényt kielégítő ingatlanok értékesítése már elkezdődött, amellyel a hévízi Exclusive Ingatlanközvetítő irodát bízta meg a beruházó Royal Homes Kft. Az ingatlanok iránt már most élénk érdeklődés mutatkozik – magyar és külföldi vásárlók részéről egyaránt.

Az apartmanok energetikai besorolása A+ kategóriájú lesz, amelyek mindegyikébe elektromos távirányítós redőny, hőszivattyús fűtő-és hűtőrendszer kerül beépítésre. A magas lakókomforttal rendelkező, alacsony energiafelhasználású épületben lift szolgálja majd a lakók kényelmét. A különleges, hajótest alakú épületek apartmanjainak jelentős részéből csodálatos, balatoni panoráma tárul a lakók elé, az épületek tetején pedig napozó terasz használatát élvezhetik az ingatlantulajdonosok.

 

Az épületegyüttesek előtt parkosított vízparti sétány épül. Az apartmanokhoz zárt parkoló tartozik, valamint korlátozott számban garázsok is vásárolhatók. Az épületek alsó szintjein üzlethelyiségek is kialakításra kerülnek.

 

A beruházás a város gazdasági és turisztikai életének fellendítését is előrevetíti; a helyi kereskedők (építőanyag kereskedések, nyílászárók forgalmazói, konyhastúdiók, bútoráruházak, stb.) bevételének növekedése mellett az ingatlantulajdonosok személyében az új, minőségi vendégkör igényeinek kiszolgálásával, a meglévő vállalkozások mellett újabb cégek megjelenése is várható.

 

A Libás Strand, a Phoenix Marina, valamint a közeljövőben teljes felújítás alá kerülő Via Hotel és az új ingatlan beruházás, a felújított parti sétánnyal együttesen egy minőségi, Keszthelyen eddig hiányolt partszakasszal gazdagodik, ami a vitorlástársadalom mellett olyan magánbefektetői kört is a városba vonzhat, amelynek tagjai eddig elsősorban a Balaton keleti medencéjében találták meg számításaikat.

 

Az ingatlanok értékesítésével megbízott, hévízi Exclusive Ingatlanközvetítő iroda vezetője, Kovács László elsősorban olyan tehetősebb magyar vásárlókra számít, akik a közvetlen vízparti luxus apartmanokat sokkal inkább értékálló befektetésnek tekintik, mint hogy a bankban tartsák pénzüket. A vitorlás tulajdonosok szintén potenciális lakói lehetnek az ingatlanoknak, akik számára rendkívül ideális lehet a kikötők közelsége.  Az egész évben lakható lakások kiadásra is alkalmasak, amely kapcsán már megjelenhetnek az idősebb külföldi (német, svájci, osztrák), megfelelő fizetőképes keresletet biztosító vendégek is, akik számára nem okoz gondot a havi 500-700 eurós bérleti díj megfizetése sem.

 

A beruházó cégnek a 175 minőségi apartman megépítésén túl is vannak tervei, amelyek szintén a keszthelyi vízparthoz köthetők. A 2015 novemberében bejelentett, a Balaton mint kiemelt üdülőkörzet fejlesztését célzó program várhatóan még nagyobb lendületet fog adni az ingatlanfejlesztők befektetetői csoportjainak, amely zálogul szolgálhat a dinamikusan fejlődő nyugat-balatoni térség kiszámítható gazdasági növekedésének.