Luxuskarantént kínál egy zürichi szálloda

Forrás: turizmus.com

 2020. április 14. 15:21

A zürichi városközpontban található hotelben garantáltan érintésmentes szolgáltatásokat vehetnek igénybe a koronavírus elől menekülő vendégek.

Múlt héten a fél világot bejárta a hír, hogy egy zürichi startup szálloda, a Le Bijou Hotel & Resort luxuskarantént kínál a koronavírus-járvány idejére. „A Covid-19 alatt nem vagyok elérhető” elnevezésű ajánlat keretében orvosi felügyelet mellett, a legszigorúbb higiéniai szabályokat betartó szolgáltatásokat élvezve pihenhetnek első osztályú körülmények között a fertőzéstől tartó vagy már a betegség tüneteit magukon észlelő vendégek.

A központi fekvésű szálloda garantálja, hogy a vendégeknek, ha nem akarják, sem a személyzettel, sem más vendégekkel nem kell érintkezniük ott-tartózkodásuk alatt. Viszont saját szakácsuk lesz, aki a szemük előtt, az apartmanban készíti el az ételeket. Felár ellenében kozmetikusok, spa terapeuták és egészségügyi szakemberek is a vendég rendelkezésére állnak.

A luxuskarantént nem mindenki engedheti meg magának, éjszakánként 13-15 ezer eurót kell érte leperkálni. Csak a koronavírusteszt további 460 euróba kerül, igaz, ez is „házhoz jön”.

A Covid-19 alatt is nyitva tart a zürichi szálloda

Fotó: lebijou.com

Az ajánlat iránt a világ minden részéről érkezett érdeklődés – írja honlapján a szálloda. Most pedig egy új ajánlatot dolgoztak ki, a koronavírus ellen harcoló egészségügyi dolgozóknak szeretnének ingyenes tartózkodást biztosítani. Ennek finanszírozása érdekében a kormányhoz, egészségbiztosítókhoz, nagyvállalatokhoz és jómódú emberekhez fordult a szálloda, mint írják, eddig kevés sikerrel. Egyedül a cég vezérigazgatója, Alexander Hubner döntött úgy, hogy a fizetése 100 százalékát erre a célra fordítja. Mindenesetre az egészségügyi szakembereket arra bátorítják, hogy nyugodtan jelentkezzenek náluk, ha kikapcsolódásra vágynak, és megpróbálják megoldani az elhelyezésüket.