Luxuskunyhóval rukkolt elő a svéd autógyártó

Forrás: turizmus.com

 2022. július 11. 16:59

A svéd „kunyhó” szóról elnevezett Koja minden elemében a fenntarthatóságot hirdeti, esztétikájában pedig több mint lenyűgöző.

A közvetlenül a lombkorona alatt a fatörzshöz kapcsolódó dizájnos kabinház üvegezett, panorámás homlokzattal rendelkezik, kiváló kilátást nyújtva az erdőre.

A Koja újradefiniálja mindazt, amit eddig a fenntartható utazásról gondoltunk, és arra ösztönözi a vendégeit, hogy merüljenek el a természetben – olvasható a roadster.hu oldalon.

Nem ufó, hanem egy kényelmes, fatörzsre szerelt pihenőház

Fotó: facebook.com/PolestarCars

A svéd Polestar cég eddig leginkább az elektromos autóiról volt ismert, a Finnországban épített, Koja névre keresztelt kabinház – amellyel tervezője, Kristian Talvitie 2021-es Polestar Design versenyre nevezett – viszont akkora siker lett, hogy az autógyártó a tervek életre keltése mellett döntött.

Mint írják, a Kojában a dizájn és a fenntarthatóság minimalizált anyag- és energiafelhasználással, de luxuselemeinek köszönhetően maximalizált élményekkel párosul.

Teljes kényelem az erdő közepén

Fotó: facebook.com/PolestarCars

Maga a szerkezet fenntartható anyagokból épült, amelyek segítenek beleolvadni a természetes környezetbe. Ugyanakkor futurisztikus esztétikája miatt ki is emelkedik onnan, éppen úgy, mint a Polestar elegáns autói.