Luxusvonat a vadon közepén: sehová sem megy, mégis vonzza a turistákat

Forrás: turizmus.com

 2024. február 02. 15:26

A Dél-afrikai Köztársaságban számtalan luxusvonatút várja a turistákat, azonban a Kruger Nemzeti Parkban található szerelvény nem megy sehová. A régi vasúti kocsiból kialakított szállodában a nosztalgia és a luxus keveredik, miközben kivételes kilátást nyújt az afrikai vadonra.

A Kruger Shalati: The Train on the Bridge szálloda története egészen a 20. század elejére vezet minket vissza, amikor még gőzmozdonyok szállították a turistákat a Kruger Nemzeti Park területére. Az 1970-es években azonban új vasútvonal épült így a régi vonalra – és a hozzá tartozó hídra – már nem volt többé szükség. Nyolc éve, 2016-ban azonban megszületett az ötlet: állítsák helyre a hidat és egy régi vasúti kocsiból hozzanak létre egy luxusszállodát.

Régi vasúti szerelvényből alakítottak ki luxusszállást a vadon közepén

Fotó: Kruger Shalati: The Train on the Bridge

 

A 24 lakosztállyal rendelkező szálloda végül 2020-ban nyitotta meg kapuit és azóta is nagy népszerűségnek örvend. A kocsik belső tereit modern stílusban rendezték be, német art deco díszítéssel, azonban nem ez adja a szálláshely fő vonzerejét. A lakosztályok a Sabie-folyóra néznek, így a vendégek meghitt kilátást kapnak a vadon élő állatokra, beleértve az oroszlánokat, leopárdokat, orrszarvúkat, elefántokat és a bivalyokat is.

Azoknak akik nem csupán a medencéből szeretnék szemlélni az állatokat szafari túrákat is kínál a szálloda, ahol a park nagyobb területét is bejárhatják a látogatók.

A luxusvonat a régi vasúti hídon áll a folyó felett

Fotó: Kruger Shalati: The Train on the Bridge

 

A szálloda tulajdonában lévő Kruger Station további vonatélményt kínál a történelmi vasúti kultúra iránt érdeklődők számára. Jerry Mabena, a Motsamayi Tourism Group vezérigazgatója, bízik benne, hogy a gőzmozdonyok kultúrája újraéled, és a jövőben még mozgó gőzmozdonyt is láthatnak majd a vendégek a Kruger Shalati közelében.

A lakosztályokból kiváló kilátás nyílik az afrikai vadakra

Fotó: Kruger Shalati: The Train on the Bridge

 

Az árak éjszakánként 530 dollártól (188 ezer Ft) kezdődnek, magukba foglalják az összes étkezést, bizonyos italokat, két szafari vezetést és a repülőtéri transzfert is – írja a CNN.