Oktober 21-én érkezik Marty MacFly - Sárvár is ünnepel

Forrás: turizmus.com

 2015. október 20. 14:01

A Mercedes, a Toyota és a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő is kihasználja azt a marketinglehetőséget, amelyet az amerikai filmesek kínáltak fel majdnem 30 évvel ezelőtt: a Vissza a jövőbe című film kapcsán számos esemény kezdődik október 21-én, szerdán.

A legendássá vált filmtrilógia második részében Marty McFly és a „Doki" (Doc) a jövőbe, 2015. október 21-be utazik autójával. Ez a filmes tény megmozgatta az autógyártók fantáziáját. A Toyota és Mercedes is reklámfilmet forgatott arról, milyen lenne a Vissza a jövőbe mai autója.

Itthon turizmusban érdekeltek csaptak le az ötletre. A Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő szerint: a jövő már elkezdődött és a környezetbarát autók fogják uralni harminc év múlva a terepet. Az új helyzetre a magyar turizmusnak is fel kell készülnie. Ezért is állítják hadrendbe azt a Nissan Leafet, amely elektromos meghajtásával környezetbarát módon segíti a fürdő munkáját. Az autóval a fürdő vendégeket szállítják a város más turisztikai látványosságaihoz. Ráadásul október 21-én, aki elektromos autóval érkezik Sárvárra, az ingyen mehet be a fürdőbe. A forgalmi felmutatása elegendő lesz arra, hogy belépjenek a fürdő területére a jövő autóit használó gépkocsi tulajdonosok. - mondta Koos Melinda, a fürdő kommunikációjáért felelős igazgatója.

Éskovács Péter, a kampány egyik kidolgozója az akcióval kapcsolatban elmondta: Sok minden nem teljesült abból, amit a 80-as években gondoltak, arról, hogy milyen lesz 2015. Nincsenek  repülő autók, nincs  önszárító kabát, és a turizmus nagy bánatára nincs  időjárás előrejelzés, amely perc pontossággal meg tudja mondani, hogy mikor áll el az eső. Ennek ellenére a film számos lehetőséget kínált fel a turizmus számára.

A fürdővárosok közül ugyan csak Sárvár aknázta ki az ebben rejlő lehetőségeket, de Budapesten több Vissza a jövőbe rendezvényt is tartanak, amelyek vonzzák a vidéki és a külföldi turistákat. Sárváron október 21-én a jövő elektromos utazási lehetőségét reklámozzák majd. A környezetbarát Nissan ezen a napon indul el Budapestről a fürdővárosba.