Indul az első Gin&Jazz Fesztivál a Westend tetőkerten

Forrás: turizmus.com

 2022. július 14. 08:52

A fesztiválon megjelenő gin márkák színes kínálatán felül különböző masterclassok, workshopok, jégfaragás és kiváló jazzelőadók várják az érdeklődőket.

A gin abszolút reneszánszát éli Magyarországon és mondhatjuk a világon mindenhol. Valahol kicsit hamarabb és valahol később „ütött be” a ginláz, ugyanis egy komplex és nagyon változatos ízvilágú nedűről beszélünk. Sokan eleinte kicsit félve és fenntartásokkal kortyolnak bele az első italukba, majd a legtöbben szerelembe esnek vele, és elkezdenek kipróbálni új ízeket és egészen egyedi ízkombinációkat különleges tonikokkal vagy signature koktélként.

A városban az elmúlt egy évben már több helyen találkozhattunk gines tematikájú fesztivállal, de olyan kombinációban, amit július 14-17. között kínál a Westend tetőkert, még nem volt példa Budapesten.

Indul az első Gin&Jazz Fesztivál Budapesten

Fotó: 123rf.com

A több mint 3000 négyzetméteres tetőkertre ugyanis a gin és a jazz szerelmeseit várják ezen a négy napon, ahol a kiváló fellépők mellett közel 50-féle ginből (köztük 5 kiváló hazai márkából) választhatnak az érdeklődők.

A kínálat összeállításakor a szervezők arra törekedtek, hogy minél több olyan egyedi, kis tételben gyártott (small batch gin) italnak legyen lehetősége bemutatkozni, amelyeket nem lehet bárhol megvásárolni.

„A ginfogyasztás igényel némi ismeretet, hiszen egy elég komplex italról beszélünk, ezért nagyon fontos számomra az edukáció és a különböző kóstolók, amely által az emberek közelebb kerülhetnek a ginhez és megismerhetnek különlegesebb tételeket is. Ez pedig a fesztivál kínálatában és programjában látszik, hiszen most is ezt sikerült megvalósítani” – mondta Erdei Zsolt, a Gin&Jazz fesztivál szakmai szervezője.

A fesztiválon megjelenő italkreációkon kívül változatos programok is várják az érdeklődőket. Az elszántabb vendégek például szombat és vasárnap délután egy óriási jégtömbből faraghatnak egy ki egy üveg gint, amit a nyertes haza is vihet ezután.

A kalandvágyókat arra ösztönzik, hogy minél több kiállítóhoz látogassanak el és próbáljanak ki új ízeket, amely után ajándékkal is kedveskednek, amennyiben a pecsétgyűjtő füzetük leadásával bizonyítják, hogy legalább öt helyen jártak.

Akik pedig szeretnének még több érdekességet is hallani a ginről és egy kis tudást is magukba szívni, azokat a különböző masterclass és workshop eseményeken várják.A jó italok mellé pedig természetesen a kiváló jazzelőadók se maradhatnak el, ugyanis a fesztivál alatt olyan művészek lépnek fel, mint a Takács Nikolas és Varga Balázs Quintet, a Tóth Vera Quartet, a Bakos Bettina Trió vagy a Swing á la Django.

A fesztiválra a belépés ingyenes, nyitvatartás: csütörtök-péntek: 16-24 óra; szombat: 12-24 óra; vasárnap: 12-22 óra; a koncertek 20 és 21:30 órakor kezdődnek.