Magas részvételi arány a dél-dunántúli régióülésen

Forrás: turizmus.com

 2020. október 08. 12:06

Magas részvételi arány mellett ­– 14 szálloda és 1 étterem részvételével –, s a szállodák pozitív hangvételű beszámolóival zajlott le a Dél-dunántúli régióülés és tisztújítás október 7-én, a Thermal Hotel Harkányban.

A tagság elmondása alapján a márciusi zárást követően a szállodákban kisebb-nagyobb felújítások történtek, az újranyitást megerősödve, megszépülve várták a szállodák, éttermek. A humán erőforrást igyekeztek mindenhol megtartani a pandémia időszakában, a személyzet hol a szőlőmunkában, hol a felújításban vállalt aktív szerepet, Budapest „nyitása” után viszont mindenhol visszatértek az eredeti munkakörökbe.

Dél-dunántúli régióülés és tisztújítás október 7-én, a Thermal Hotel Harkányban

Fotó: MSZÉSZ

A nyár sok helyen erős vendégforgalmat hozott, de sajnos a régiós átlag elmaradt a tavalyi évtől. Az ősz várhatóan az országos átlagon felüli foglaltsági mutatókkal kecsegtet a régióban, mely a magas arányú fővárosi törzsvendégrétegnek is köszönhető.

A tartalmas program Mikulás Brigitta főosztályvezető asszony PAKS II. turisztikai lehetőségeinek bemutatásával indult, majd Salamon András turisztikai szakjogász a COVID 19 kapcsán felmerült jogi kérdésekben igyekezett útmutatást adni a hallgatósának. A régióülés keretén belül Kincses Márk, Pécs Megye Jogú Város Turizmusfejlesztési Osztályának vezetője mutatta be a „#PécsNyitva” kampány elemeit és hatásait, majd Flesch Tamás, az MSZÉSZ elnöke elemezte a régió 2020-as statisztikai adatait.

A fotón balról jobbra: Csillag Sándor, Schmidt Ferenc, Kovács Tibor

Fotó: MSZÉSZ

A régióülés végén a tagság megválasztotta a tisztségviselőket: a régióvezető Schmidt Ferenc, a villányi Crocus Gere Bor Hotel igazgatója maradt, helyettesei Kovács Tibor (Thermal Hotel Harkány) és Csillag Sándor (Horog Étterem Szálka) lettek.