Gálavacsorán ünnepelt a Magyar Aranykulcs

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2023. november 24. 11:48

Több generáció, egykori és mostani portások, valamint az egyesülethez szorosan kötődő személyek gyűltek össze ünnepelni a Halászbástya Étteremben.

November 21-én, a Halászbástya Étteremben tartott gálavacsorával is megünnepelte 40. születésnapját a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete.

Az est elején Buday Péter jelenlegi elnök köszöntötte az egybegyűlteket, kiemelve, hogy a tagok létszáma néhány éve lecsökkent ugyan a nemzetközi vezetőség szabályszigorítása miatt, a jövő mégis ígéretes, hiszen több luxus kategóriájú szálloda nyílt a közelmúltban és nyílik még a közeljövőben, teret adva a concierge munka térhódításának. A régióban amúgy is erős pozíciót elfoglaló magyar szekcióra így minden bizonnyal szép évek várnak.

Kiemelte még, hogy a Magyar Aranykulcs tagjai logótól és brandtől függetlenül együtt dolgoznak Budapest népszerűsítéséért, már csak azért is, mert ez az egyesület fogadja be a montenegrói és a szerbiai portásokat, lévén nekik nincsen önálló nemzeti concierge szervezetük.

Ungár Tamás, Buday Péter és Radich Mátyás (b-j)

Fotó: turizmus.com

Ezután Radich Mátyás korábbi elnök visszaemlékezése következett, amelyben sok érdekességet mesélt az egybegyűlteknek az egyesület korai éveiről.

Ungár Tamás, aki 10 évig volt az Aranykulcs elnöke, kiemelte, hogy sok lemondással és munkával járt az egyesület vezetése, az mégis mindig örömmel töltötte el, hiszen sok olyan barátság kötődött az évek során, amelyek egy életre kitartanak. Megkérte a fiatalokat, hogy aktívan vegyenek részt az egyesület életében.

Ungár Tamás után Takács Tamás a Kempinski Corvinus Budapest főportása szólt néhány szót, aki 25 éve tag és ezzel a szervezet egyik legrégebb óta aktív résztvevője.

A felszólalók sorát Bártfai Endre „tanár úr” zárta, akinek sok jelenlevő volt tanítványa egykor, miután ő maga elhagyta a concierge pályát és tanításra adta a fejét.

Aranykulcsosok ünnepi asztala a gálavacsorán

Fotó: turizmus.com

Az est hátralevő része a Halászbástya konyháján készült különlegességek élvezetével folytatódott személyes beszélgetések és történetmesélések között.