Magyar bor, személyesen - íme az új magyar borarculat

Forrás: turizmus.com

 2019. március 01. 11:59

Újszerű kezdeményezés, és ezzel együtt a hozzá kapcsolódó arculat is bemutatkozott március 1-jén, a Borjog és Bormarketing 2019 Konferencián.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a szakmai szervezetekkel együttműködésben hozott létre egy egységes márkát, amely azt a célt szolgálja, hogy növelje a magyar bor és borászatok nemzetközi ismertségét, népszerűsítse a kulturált borfogyasztást.

A 22 magyar borvidék számos szőlőfajtájának és borstílusának köszönhetően rendkívül sokszínű, az új borarculat pedig megőrizve és ünnepelve ezt a sokszínűséget, egységbe szervezi a magyar bor kommunikációját.

A személyességre helyezi a hangsúlyt az új magyar borarculat

Az arculat a személyességre épül, az egész kezdeményezés azon az alapon nyugszik, hogy a magyar bor mögött ott áll a magyar borász, személyesen. Az egyenlet szerint: magyar bor = magyar borász.

A magyar bor új arculatát és márkakoncepcióját Gál Zsombor, a bormarketingért felelős szakértő, valamint Ipacs Géza arculati tervező mutatták be. A bemutatott rendszer a március 1-jén el is indult.

Létrehozásánál három fontos szempont játszott szerepet. Egyrészt, hogy egyedi történet jöjjön létre, olyan, amelyet még nem tartunk elhasznált üzenetnek a világban. Az is fontos szempont volt, hogy a rendszer hiteles legyen: ne ideológiát kommunikáljon, hanem azt a valós képet, amelyet ma a magyar bor jelent. Harmadrészt és nem utolsó sorban az is lényeges volt, hogy a rendszerben minden magyar borász benne lehessen, és az üzenet minden magyar borvidékre igaz legyen. Elindult a koncepció társadalmasítása is, az ágazati döntéshozók egyöntetűen igent mondtak a kezdeményezésre.

Az arculat a nagy plénum előtt a ProWein 2019-en debütál majd március 17-én Düsseldorfban, ahol a magyar stand tervei már az új arculat szempontjai szerint álltak össze.

Nagy István agrárminiszter megnyitó beszédet mond a Borjog és Bormarketing konferencián Budapesten, a New York Palotában 2019. március 1-jén.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán