Magyar borok a London International Wine Fairen

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. május 23. 11:14

A világ második legnagyobb borászati eseményéhez kapcsolódva a Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete bor- és gasztronómiai estre invitálta a brit utazási szakmai közönséget a londoni Magyar Kulturális Intézetbe.

Az Egyesült Királyság legnagyobb borkiállításának számító London International Wine Trade Fairen a világ legfontosabb bortermelő vidékeiről több mint tízezer borfajtát kóstolhattak a szakmai érdeklődők. A kiállításhoz kapcsolódóan a Magyar Turizmus Zrt. londoni külképviselete május 19-én a londoni Magyar Kulturális Intézetben látta vendégül a brit utazási szakmai közönséget, hogy Magyarország bor- és gasztronómiai kínálatát is megismertesse.

A borklub kínálata ez alkalommal – egy különleges balatoni vörösbor és a pezsgő kivételével – az észak-magyarországi régióra fókuszált. Az érkezőket a Hungária Grand Brut pezsgővel köszöntötték, majd öt bor szerepelt a kóstolóban (Chateau Megyer Muscat Blanc 2013, Barta Öreg Király Furmint 2010, Szeremley Kékfrankos 2006, St. Andrea Áldás Bikavér 2012, Bodvin 5 puttonyos 2008).

A London International Wine Fair idei kiállítói:  Ax&Ax Borászati Kft., Balatonboglári Borgazdaság Zrt., Csányi Pincészet, Első Magyar Borház-Szeremley Birtok Kft., Happy Hungarian Wine, Hilltop Neszmély Zrt., Tokaj Classic Borászat, Tokaj Kereskedőház Zrt., Törley Pezsgőpincészet Kft.