Közgyűlést és kiskonferenciát tartott a legnagyobb hazai fesztiválszövetség

Forrás: turizmus.com

 2024. május 10. 10:00

Százhalombattán került sor a Magyar Fesztivál Szövetség éves közgyűlésére május 6-án.

A 120 szervezet által 190 hazai rendezvényt képviselő Magyar Fesztivál Szövetség (MFSZ) 2024. május 6-án, Százhalombattán tartotta éves rendes közgyűlését.

Az elnöki szakmai összefoglalót és annak elfogadását követően kötetlen hangú kiskonferenciára került sor, ahol szó esett a hazai rendezvényeket érintő aktuális kérdésekről, problémákról. A beszélgetéseket az MFSZ elnökségi tagjai moderálták – tájékoztatta a Turizmus.com-ot Márta István elnök.

Márta István a Magyar Fesztivál Szövetség közgyűlésén

Fotó: Magyar Fesztivál Szövetség

Először „A fesztiválok szerepe a turizmusban” címmel Fiák Krisztina, a Visit Hungary nagyrendezvényekért felelős szakértője beszélgetett Zilai Zoltánnal, az MFSZ gasztrokulturális tagozatának vezetőjével, majd Demeter Szilárddal, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatójával Márta István boncolgatta a kulturális tendenciák, erővonalak irányát, illetve a fesztiváloknak a hazai kulturális térben betöltött jelenlegi és jövőbeni szerepét érintő kérdéseket.

Végül a fesztiválok európai pályázati lehetőségeit és az ezzel kapcsolatos hazai tapasztalatokat elemezte Mondik Gábor, a Kreatív Európa Iroda helyettes ügyvezetője, Liber Endre, a Hangvető alapítója, Igyártó Gabriella, a népművészeti és hagyományőrző tagozat vezetője, valamint Sülyi Péter, a közösségi fesztiválok tagozat vezetője.