Magyar milliárdos venné meg a rózsadombi volt SZOT-szállót

Forrás: turizmus.com

 2015. július 13. 17:02

Az egykori SZOT-szálló másfél évtizede magára hagyott épülettorzóját –amelyből Rózsadomb Hotel lett volna – Wáberer György üzletember veheti meg, aki négy luxus-lakóingatlant építene az értékes telken.

A Napi.hu értesülése szerint tízmilliárdos befektetéssel tüntetné el a főváros legrondább épületmaradványát Wáberer György szállítmányozási nagyvállalkozó. Az egykori SZOT-szálló betontorzójára tett minden értékesítési kísérlet zátonyra futott eddig a hosszú pereskedések miatt. A lap értesülései szerint az egy éve piacra dobott páratlan adottságú ingatlanra vételi ajánlatot tett egy török befektetőcsoport. A megközelítőleg 4 milliárd forintos üzlet azon bukott meg, hogy az építési engedély lejárt és ezért a törökök visszaléptek.

A lap úgy tudja, Wáberer György hosszas tárgyalásokat követően megegyezhet a tulajdonos CIB Bankkal, amely ugyan több mint 6 milliárd forintban határozta meg az épület értékét, az üzlet ennél alacsonyabb értéken köttetne meg. A sikeres tranzakcióhoz ugyanis még szükség lenne a II. kerületi önkormányzat elvi hozzájárulására vagy döntésére is.


Wáberer György a Napinak is megerősítette vásárlási szándékát, és közölte: a 9-10 milliárdos fejlesztést saját ingatlanos cégével hajtaná végre. A mindössze 240 centiméteres belmagasságú szinteket reménytelen luxuslakássá alakítani, a torzó lebontása után a Zoboki Gábor tervezte négy lakóingatlant építené meg az értékes telken.

A II. kerület közlése szerint nekik nincsenek információik arról, hogy a tulajdonos kikkel tárgyal, ők minden esetben megadják a tájékoztatást arról, hogy „az ingatlanra vonatkozóan hatályos és végrehajtható szabályozás létezik. Ennek megfelelően az értékesítés és a későbbi fejlesztés az önkormányzat részvételét nem igényli."


A cikk megjelenésének másnapján a CIB Csoport szerkesztőségünkhöz is eljuttatta helyreigazítása kérelmét, mivel tájékoztatásuk szerint a Napi.hu nem kereste meg a bankot az ügyben.  Közlésük szerint több érdeklődővel is tárgyalnak a rózsadombi volt SZOT-szálló kapcsán, de egyik féllel sem kötöttek még semmilyen megállapodást. A cél, hogy hosszú távon működő, a leendő vevő, a II. kerület, Budapest egésze és a bankcsoport szempontjából egyaránt kedvező megoldás szülessen – írták.