Magyar pár nyitott kávézót a Naschmarktnál

Szerző: Elek Lenke

Forrás: turizmus.com

 2016. szeptember 05. 11:03

A Dining Guide volt tulajdonos-ügyvezetője, Wiszkidenszky András és felesége, Marossy Krisztina ajándékbolttal kombinált kávézót nyitott a Bécsben, a Naschmarktnál.

A Vienna to go Special memories nem más, mint egy kávézó-sütiző és egyben emlékeket áruló kisbolt, ami a napokban nyílt meg Wiszkidenszky András vezetésével a Naschmarkt mellett, a híres Otto Wagner-féle Majolika házban. Az üzlet helyén eredetileg is működött egy bécsi emléktárgyakat is árusító bolt, de akkor még kávét és süteményeket nem kínáltak. A Vienna to go alapkoncepciója, hogy csak dizájnos, egyedi, humoros tárgyakat tartanak.

A stratégiai pont a kávé, amely hamisítatlanul olasz, és egyenesen Modenából származik. A francia-magyar péksütemények és az édességek a magyar Á Table-ből érkeznek naponta a mindössze 30 négyzetméteres üzletbe.

A coffee to go szisztémára vagyunk berendezkedve, tekintve, hogy sok a turista. Reggel 8-kor nyitunk, így a munkába menő helyiek is beugorhatnak egy kávéra, péksüteményre és már mennek is tovább – nyilatkozta Wiszkidenszky András.

Nem tartanak bolti üdítőket, csakis Mari nagymama szörpjeit, amelyek verőcei málnából és egy ottani kiskertben termett levendulából készülnek, egy pesti lakás konyhájában. Teából is széles szortimentet kínálnak majd, de ez valószínűleg a hidegebb hónapokban lesz főszereplő. A Vienna to go Special memories üzletpolitikája szerint az olasz kávé, a francia pékáru és a bécsi emlékek fúziója nyerő lehet.