Magyar pezsgősikerek a rangos francia világversenyen

Forrás: turizmus.com

 2021. december 15. 08:22

A 19. alkalommal megrendezett rangos Effervescents du Monde pezsgőversenyen 20 ország 490 pezsgője (sparkling wine) versengett az elmúlt hetekben, ahol a magyar italok 4 aranyérmet hoztak haza, a Hungaria Rosé Extra Dry pedig felkerült a TOP10-es listára is.

A nívós verseny november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével. A bírák a franciaországi Burgundiában található Château de Pierreclos-ban, igencsak szigorú feltételek mellett, tökéletes kóstolási körülmények közt kóstolták végig a világ különböző tájairól beküldött buborékos mintákat.

pezsgo_123rf

A versenyen 4 magyar aranyérem született

Fotó: 123rf.com

A 19. alkalommal megtartott versenyen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben. A megmérettetésen összesen 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, köztük pedig összesen 4 aranyéremet magyar versenyzők hoztak haza.A Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő harmadszor (2019, 2020, 2021) került a legjobb, aranyérmes pezsgők közé, idén pedig a TOP10-es szelekcióba is beválasztották. Ezzel olyan pezsgő-nagyhatalmak legjobbjai közt szerepel a magyar tétel, mint Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország - közölte a vállalat.

Szintén aranyéremmel tért haza a Garamvári Szőlőbirtok a Classic Selection - Extra Dry és Sentimental Sweet pezsgőivel, a Törley Pezsgőpincészet pedig a Chardonnay Brut italával.