Magyar résztvevőkkel zajlott az International Wine Tourism Conference

Forrás: turizmus.com

 2021. november 02. 11:30

Egy év kimaradás, illetve online jelenlét után idén ismét személyesen találkozhattak a világ borturisztikai szereplői, ezúttal Portugáliában.

2021. október 25–29. között Vila Nova de Gaia település, valamint Porto és Észak-Portugália Turisztikai Képviselete (Porto and North Portugal Tourism Board) látta vendégül az immár 13. alkalommal megrendezett Nemzetközi Borturizmus Konferenciát (International Wine Tourism Conference, #iwinetc).

A résztvevők a másfél napos konferencia és fél napos workshop keretén belül a borturizmus legújabb trendjeivel és kutatásaival, a koronavírus járvány borturizmusra gyakorolt hatásaival, az újraindítás lehetőségeivel, új borturizmus desztinációkkal ismerkedtek.

Az észak-portugál borokat és borvidékéket izgalmas mesterkurzus során ismerhették meg a résztvevők

Fotó: IWINETC

Az észak-portugál borokat és borvidékéket izgalmas mesterkurzus során ismerhették meg a résztvevők, de a kiállítók jóvoltából magyar, friuli, örmény, izraeli és szardíniai borokat is kóstolhattak.

A rendezvényt követően a bortúraszervezők kétnapos study tour keretében a Douro völgy, a Vinho Verde, Távora-Varosa és Tra-os-Montes borvidékekkel és boraikkal ismerkedtek.

A konferenciának számos magyar résztvevője is volt. A Magyar Turisztikai Ügynökség Magyar Bor – Személyesen standján a világ minden részéről érkezett vendégek a magyar borokba és a magyar borturisztikai kínálatba is belekóstolhattak.

A vendégek az MTÜ standján a magyar borokba és a magyar borturisztikai kínálatba is belekóstolhattak

Fotó: MTÜ

Az előadók közül Várhely Tamás, az Eszterházy Károly Egyetem tanára a borturizmus és a wellness, valamint a gasztronómia kapcsolatáról tartott előadást, a hazai utazási irodák közül a bortúra szervezésre specializálódott Wine a’More Travel vett részt a konferencián.