Magyar sikerek a kisüzemi sörfőzdék nemzetközi versenyén

Forrás: turizmus.com

 2018. április 20. 10:18

Kategóriájukban elsőként végeztek a Szent András Sörfőzde sörei a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének nemzetközi sörversenyén.

Kétszámjegyű díjeső hullott a Szent András Sörfőzdére a XII. KSE nemzetközi sörversenyen, ahol a békésszentandrási sörfőzde összesen tíz sörét díjazta a nemzetközi szakmai zsűri. A főzde hat sörét ezüsttel, négyet pedig bronzdíjjal honoráltak. Ezzel az eredménnyel a Szent András Sörfőzde nemcsak az ezüstérmek tizenkét százalékát zsebelte be, de ezüstdiplomás sörei kategóriájukban a legjobbak lettek.

Ezüstdiplomás lett a Meggyes, az Ogre, a Monarchista, a Fekete, a Magyar Vándor és a Szent András Könnye, így az ezüsttel kategóriájukban a legjobbak lettek. Bronzdíjas lett Málnás sör, a Black Rose, a Szilvás sör és a Napkincs.

Az elismerések

Fotó: turizmus.com

Nemcsak a békésszentandrási Szent András Sörfőzde lett 25 éves idén, hanem a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete is, amely megalapításának 25. évfordulója alkalmából újabb nívós szakmai sörversenyt rendezett meg. A 45 tagú szlovák, magyar, cseh, amerikai, német nemzetiségű gasztrobloggerekből, újságírókból és sörfőzőkből álló szakmai zsűri csaknem 300 sört értékelt két nap leforgása alatt.

A sörverseny fődíját, a Grand Champion gyémánt díjat a Mad Scientist Cookie Monstere vitte haza.  Aranydiplomás lett a Monyó Boris The Blade, a Fehér Nyúl Apa és RIS, a Hopfanatic Oatcake Juice, a Horizont Coconut Stout és a Hoptop Double Check söre.

A Szent András sörfőzdében álmodták meg az ország első valódi gyümölcsből készült meggyes sörét, ami a Fekete elnevezésű tradicionális baksörrel egyetemben idáig a legtöbb díjet söpörte be. Mára a főzde portfóliójában mintegy 14 féle sörtípus megtalálható, melyet az év minden szakában főzött szezonális különlegességek egészítenek ki.