Magyar szakács páros a világdöntőben, Abu Dhabiban

Forrás: turizmus.com

 2022. május 31. 12:14

Szombaton megérkezett a World Association of Chefs Societies (WACS) Abu Dhabi-i kongresszusára a magyar delegáció, amelynek tagjai vasárnap már munkához is láttak.

A világdöntőn a magyar színeket szakácsok is képviselik – ők részt vettek a versenyzői eligazításon, beszerzésre kerültek a versenymenühöz szükséges alapanyagok és a mise en place konyhában pedig a szabályoknak megfelelően előkészültek a keddi nagy napra – számol be róla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ).

Helyi idő szerint kedd reggel (05.31) 8.40-kor (magyar idő szerint 06.40-kor) kezdi meg Adamek Balázs séf és Kocsis Marcell commis a versenyzést, melynek keretén belül 5 órájuk van arra, hogy elkészítsék 4 fogásos fine dining menüjüket, melyet a megadott kötelező alapanyagokra építettek fel, és hónapokon át gyakoroltak.

Adamek Balázs séf (j) és Kocsis Marcell commis (b)

Fotó: MNGSZ

Az első tálalást követően fél óránként érkeznek majd a fogások. Az eredmények pedig majd a csütörtök esti (06.02.) gálavacsorán derülnek ki, és adják át a díjakat a világ minden pontjáról kongresszusra érkezett közel 2000 fő delegált előtt.