Magyar szálloda nyílt Újvidéken

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 22. 11:35

A Prosperitati Alapítvány idegenforgalmi támogatásrendszerének keretében adták át Újvidéken a Hotel Queen szállodát.

Juhász Bálint, a Prosperitati ügyvezetője az idegenforgalmi projektumok megvalósulásának első lépéseként határozta meg az ünnepélyes szállodaavatót - számolt be az eseményről a vajdasági Magyar Szó.

Magyar Levente, a külgazdasági és külügyminisztériumi miniszterhelyettese arról beszélt a helyszínen, hogy az Európában tapasztalható válság ellenére is folytatódnak majd az anyaországgal közösen megvalósított projektumok, nem tervezi a magyar kormány „behúzni a kéziféket", hisznek az elképzelések kivitelezésének sikerében. Elismerően szólt arról a nagy családi erőfeszítésről, amely e projekt létrehozása mögött áll.

A KKM által közreadott képen Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Nagy Veronika hoteltulajdonos és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke (j-b) a Queen Hotel átadóján Újvidéken

Fotó:  MTI / KKM / Tass Blanka

 

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke úgy fogalmazott, eleve dübörgő sikerességre ítéltetett ez a vállalkozás, egy jelentős eredménynek számít az, hogy magyar szálloda nyílhatott meg Újvidék központjában.

Nagy Sándor tulajdonos idősebb lányának, Veronikának mondott köszönetet az elképzelésért és a kivitelezés érdekében megtett munkájáért. Két év kemény munka áll a Hotel Queen megnyitása mögött, fogalmazott.

A Prosperitati Alapítvány 43 millió dinár vissza nem térítendő támogatással járult hozzá a kivitelezéshez, a többit pedig a ProCredit Bank hiteléből és tőkeerős cégek támogatásából teremtették elő.

A szálloda a Katolikus Porta mellett, a Njegoš utca 2. alatt található.