Magyar városok a világ legjobbjai között a Trivago listáján

Forrás: turizmus.com

 2015. szeptember 30. 12:27

Tavaly Szeged, most Pécs szerepel a top 10-ben, de ezúttal Győr is előkelő helyezést kapott. A trivago.hu szálláskereső weboldal idén is elkészítette 100-as toplistáját a világ legjobb ár-érték aránnyal rendelkező városairól.

A trivago Best Value Index-e alapján létrehozott lista három tényezőt vesz figyelembe: az adott város átlagos szállásárát az utóbbi egy évben, a szálláshelyek értékelését (minimum 150 értékelés szükséges ahhoz, hogy egy adott település felkerülhessen a listára), valamint a szállások számát (minimum 50). Az átlagárat és a szálláshely-értékeléseket összevetve így a legjobb ár-érték arányú úti célok listája áll fel.

 

A listán három magyar város is szerepel, mindegyik a top 50-ben. Tavaly Szeged ért el előkelő helyezést, benne volt a top 5-ben, ezúttal pedig Baranya megye székhelye, a 2010-es év egyik európai kulturális fővárosa, Pécs képviseli a magyar desztinációkat az első 10 között, nyolcadikként. Győr lett a negyvenharmadik, Szeged pedig ötvenedik az idei listán.

 

Teljes top 100-as lista ITT.

A trivago.hu Best Value Indexe egyesíti a trivago Hotel Price Indexét a trivago szálláshely Reputation Ranking-jével. A Hotel Price Index (tHPI) megmutatja a világ legnépszerűbb városainak átlagos szállásárait a trivagon egy éjszakára és két főre vonatkozóan, a Reputation Ranking pedig a szálláshelyeket hírnév szerint rangsorolja. A Best Value 100-as listáján tehát az átlagár és a vendégek értékelése alapján legmagasabb százalékot elért városok szerepelnek.