Magyarország 47-edszer az 50 éves ITB-n

Forrás: turizmus.com

 2016. március 09. 19:23

Március 9-én megnyílt az 50. ITB, amelyen Magyarország 299 négyzetméteres standdal vesz részt. A Berlinben most debütáló, új design szerint épített standon a Magyar Turizmus Zrt. mellett 34 társkiállító (közülük 9 csak prospektusokkal) mutatja be a magyar turisztikai kínálatot.

A magyar kiállítókat Ruszinkó Ádám és Mezősi Csilla köszöntötte (képünkön), majd, az első órákban megindult a turizmus diplomáciai nagyüzem is. Második felvételünkön az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára és a németországi képviseletvezető tárgyal Heike Brehmer asszonnyal, a Német Parlament Turizmus Bizottságának elnökével (Mezősi Csilla balján), valamint Stephan Dehé-vel, a bizottság főtitkárával (szürke öltönyben). A beszélgetésen részt vett Izsák András is, a magyar nagykövet helyettese (a kép jobb szélén).

Köckné Nagy Viktória standigazgató kérdésünkre elmondta, hogy a látogatókat számos attrakcióval várják: kóstolhatnak kürtöskalácsot, magyar borokat, pálinkát és felvágottakat, megtanulhatják, hogyan kell kirakni a Rubik kockát, hallgathatják Lánszki Lőrinc gitárművész játékát, valamint, részt vehetnek néptáncoktatásban is.

 

A szakmai látogatók, akik végigjárják a DCC (Donau Competence Center) szervezetébe tömörülő Duna menti országokat, megtekinthetik a magyar prezentációt.

 

Az első nap fogadással zárult a magyar standon. Megjelent többek mellett Talib Rifai, az ENSZ Turisztikai Világszervezetének főtitkára és Somogyi Zoltán főtitkár-helyettes is. A fogadás vendégei megcsodálhatták Bánhegyi Adrienn ugróköteles világbajnok magyar zenére komponált produkcióját és élvezhették az Armada catering fogásait.

Fotó (balról jobbra): Glázer Tamás, Somogyi Zoltán, Talib Rifai, Mezősi Csilla és Ruszinkó Ádám

Bánhegyi Adrienn

A vendégek balatoni olaszrizlinget kóstolhattak, így az ITB is jó alkalom volt arra, hogy külföldön is népszerűsítsék a Balaton Bort.