Magyarország az ITB-n

 2013. március 06. 16:43

2013. március 6-án 47. alkalommal nyitotta meg kapuit a világ egyik legnagyobb turisztikai vására, a berlini Internationale Tourismus Börse (ITB). A vásár ünnepélyes megnyitójának keretében Angela Merkel német kancellár is köszöntőt mondott. Az ötnapos turisztikai seregszemlén idén 160.000 négyzetméteren több mint 180 ország közel 11 ezer kiállítója ismerteti turisztikai ajánlatait több mint 113 ezer nemzetközi szakmai látogató előtt.

A magyar turisztikai kínálat a már számos nemzetközi vásáron elismert és díjazott felszín alatti víz kincsünket középpontba helyező nemzeti standon mutatkozik be a nemzetközi közönség előtt. A tavalyi évhez hasonlóan hazánk idén is abban a megtiszteltetésben részesült, hogy a vásárt megnyitó hivatalos sajtórendezvény után, már a kiállítás előtti napon megtarthatta sajtótájékoztatóját, továbbá a Német Parlament Turisztikai Bizottsága is ellátogatott a magyar standra, ahol a Magyar Turizmus Zrt. vezetői fogadták a delegációt.
A világ egyik legnagyobb turisztikai seregszemléjén a 308 m2-es magyar nemzeti standon a Magyar Turizmus Zrt. és 26 társkiállító képviseli a hazai turisztikai kínálatot. A március 6-10. között megrendezett ITB-n a korábbi vásárokon 9 díjjal – többek között a 2011-es ITB kiállításon a Legjobb Európai Stand díjjal (Best Exhibition Award) is – elismert nemzeti turisztikai megjelenés látványelemei a vízhez kapcsolódnak. A magyar stand számos attrakcióval igyekszik a hazai ajánlatokra terelni a figyelmet: a látogatók belekóstolhatnak hazánk legfinomabb boraiba, megízlelhetik a helyben készített ízletes kürtőskalácsot, bepillanthatnak a herendi manufaktúra működésébe, ahol a porcelánfestés titkait ismerhetik meg.
A vendégeknek továbbá alkalmuk nyílik a hazai turisztikai régiók látványosságait középpontba helyező, táblagépen játszható puzzle és memóriajátékkal tesztelni Magyarországról szerzett ismereteiket, valamint a sikeres játékot követően kapott QR kód leolvasásával fényképes leírást tölthetnek le a választott turisztikai termékről vagy régióról, ezzel tovább gyarapítva ismereteiket hazánk sokszínű kínálatáról.
A Magyar Turizmus Zrt. összefoglalója ITT olvasható.