Magyarország egyre népszerűbb az izraeli utazók körében

Forrás: MTI

 2016. február 09. 22:59

2015 első 11 hónapjában több mint 256 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken az Izraelből érkező utazók, ami közel 10 százalékkal haladja meg az előző év azonos időszakának adatát.

Az izraeli lakosság utazási kedve évek óta nő, míg 2000-ben 3,5 millió, 2011-ben közel 4,5 millió, 2013-ban pedig már közel 5 millió kiutazást tartott nyilván az izraeli statisztikai hivatal. Az utazások számának növekedésével a turisztikai kiadások összege is folyamatosan emelkedik, 2013-ban megközelítőleg 6 millió dollárt tett ki – emeli ki hírében a Magyar Turizmus Zrt.

Az izraeli utazók fő motivációja a tengerparti pihenés, a városlátogatás és az egészségturizmus. Ez utóbbi szempontjából Magyarország is vonzó úti cél, és nem szabad megfeledkezni a családlátogatás, valamint a vallási motivációk jelentőségéről sem.

Február 9-én megnyílt a magyar nemzeti stand a tel-avivi IMTM (International Mediterranean Tourism Market) kiállításon, ami idén 22. alkalommal várja a látogatókat.  Magyarország már négy éve folyamatosan részt vesz a térség legnagyobb turisztikai rendezvényén, idén a Magyar Turizmus Zrt. mellett négy társkiállító mutatja be az ország turisztikai vonzerőit. A magyar standon az MT Zrt. képviseletében megjelent Glázer Tamás turisztikai vezérigazgató-helyettes is.

A cél Magyarország ismertségének növelése az izraeli turisztikai piacon. Fontos célcsoport a fiataloké, valamint az orosz nyelvű izraeli közönség is. További cél a Budapest-központúság oldása, amely az egészségturisztikai szolgáltatások mellett az aktív és ökoturizmusra alapulhat. Kiemelt szerepet kap az ország gasztronómiai sokféleségének bemutatása is – ismertette az MT Zrt.