Magyarország rendezi az ITU Telecom World 2015 konferenciát

Forrás: MTI

 2014. december 08. 17:49

A 2014-es Telecom World konferenciának Doha ad otthont december 7. és 10. között. Magyarország számára a jövő évi konferencia rendezési jogát december 9-én ceremoniális keretek között adja át a korábbi rendező ország, Katar.

Magyarország számára azért is különösen értékes a konferencia megrendezésének lehetősége, mert a hazai infokommunikációs vállalkozásoknak nemzetközi szakértői közönség előtt is alkalmuk nyílik a bemutatkozásra, szakmai kapcsolatok kialakítására és a tudásmegosztásra – mondta el dohai konferencia helyszínéről telefonon jelentkező Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter.

Budapest európai helyszínként különösen vonzó, könnyen elérhető az európai országok számára – mutatott rá a miniszter, hozzátéve, hogy a magyar főváros az elmúlt években igazi világvárossá nőtte ki magát, amely fejlett infrastruktúrával, világszínvonalú szolgáltatásokkal és a híres magyar vendégszeretettel várja a konferencia résztvevőit. A kormány a fővárossal és az IKT-szektor szereplőivel szoros együttműködésben kíván dolgozni a rendezvény sikere érdekében. Úgy vélte, a rendezvény és kapcsolódó eseményei újfent megvilágítják Magyarország összekötő szerepét a nyugati és a keleti régiók között.

A nemzeti fejlesztési miniszter kiemelte, hogy a kormány az IKT-iparágra a nemzetgazdaság egyik kitörési pontjaként tekint. A nemrégiben elfogadott, a 2014-től 2020-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Infokommunikációs Stratégia új fejezetet nyithat a magyar távközlésben és informatikában, és jól illeszkedik az ITU Telecom World 2015 célkitűzéseihez.

Az ITU Telecom Word egy olyan globális rendezvény, ahol az információs és kommunikációs technológiák fejlesztői, kormányzati szereplők, szabályozó hatóságok, vezető iparági szereplők találkoznak egy többnapos konferencia keretében a legújabb trendek bemutatása, iparági és kormányzati kapcsolatok kialakítása, illetve elmélyítése érdekében. A rendezvény lehetőséget ad állam- és kormányfők találkozására, ENSZ szakmai szervezetek, szabályozó hatóságok és ipari vállalatok vezetőivel.

Az ITU budapesti konferenciájának a sikeres pályázatot összeállító Hungexpo ad majd otthont.