Magyarországon járt a Metaxakészítés nagymestere

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 21. 16:35

Italkóstolással izgalmassá varázsolt előadást tartott Budapesten CostasRaptis, aki 1991 óta a METAXA Mester tekintélyes pozícióját tölti be.

A görög METAXA elkészítését több mint 125 éves története során mindig különleges hozzáértéssel rendelkező és nagy tiszteletnek örvendő keverőmesterek felügyelték. 1888-ban Spyros Metaxa megalkotta a kiváló minőségű italt, Costas Raptis pedig az ötödik METAXA Mester, aki a tradíció őrzése mellett újabb remek kreációkkal gazdagította a világ 50 legnépszerűbb párlata közé tartozó METAXÁT.

A BOLS Mixer Akadémián megrendezett, a METAXA nevével fémjelzett eseményen a sajtó munkatársai ismerhették – és ízlelhették – meg az attikai napfényt őrző szőlőszemekből készült, bársonyos italt.

Costas Raptis több mint 25 évvel ezelőtt kötelezte el magát a METAXA mellett, amikor az Athéni Egyetemen végzett: a borok iránti szenvedélyes rajongásához a borászatból szerzett diplomával immár komoly szakmai tudás is párosult. Ekkor szegődött el az akkoriban már közel százéves hagyományokra visszatekintő, tekintélyes METAXA Házhoz.

Mára a METAXA a világ 60 országában forgalmazott, és az 50 legnépszerűbb szeszesital-márka között helyet foglaló ital.