Május 14-én megnyitja kapuit az újjászülető Andrássy Kúria

Forrás: turizmus.com

 2021. május 13. 13:41

Pénteken ismét megnyitja kapuit a patinás Andrássy Kúria, amely magas minőségű szolgáltatásokkal, új névvel és arculattal, valamint ambiciózus fejlesztésekkel várja vendégeit. A tokaji borvidék ötcsillagos szállodája a BDPST Group teljes körű felújításának köszönhetően születik újjá.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye egyetlen ötcsillagos szállodája, az újjászülető Andrássy Kúria május 14-től újra megnyitja a kapuit.

Az üzemeltető cég tájékoztatása szerint a szálloda céljául tűzte ki, hogy minden eddiginél több kuriózummal kedveskedjen vendégeinek – mindezt új névvel (korábban: Andrássy Residencia Wine&Spa – a szerk.) és külsővel.

A BDPST Group által menedzselt rekonstrukciós, valamint kapacitásbővítő munkálatok már januárban elkezdődtek, és a tervek szerint októberben érnek véget; a nyitással azonban nem várnak őszig.

Az Andrássy Kúria egyik megújult szobája

Fotó: BDPST Group

Az újjászületés három ütemre bontható. Május 14-től – vagyis az első etap végeztével – kinyitja kapuit az Andrássy Kúria, így ekkortól a vendégek már élvezhetik a hotel és a környék vendégszeretetét.

A teljesen felújított lakosztályok és szobák között válogathatnak kedvükre a kikapcsolódni vágyók, valamint az étterem és SPA részleg szolgáltatásait is igénybe vehetik.

Akik jártak már az 1700-as években barokkos stílusban megálmodott patinás épületben, elsőként a konyha, az étterem, a bár és a recepció stílusos megújulását csodálhatják meg. A további fejlesztések hanghatásai elvétve napközben is tapasztalhatók, ezt érdemes figyelembe venni a foglaláskor.

Svédasztal az Andrássy Kúriában

Fotó: BDPST Group

A második ütemben júliustól a kávézó és a terasz szintén megnyílik, augusztusban pedig a SPA részleg két kültéri medencével egészül ki. Az addig is elérhető kivételes wellnessélményekből sem lesz hiány: barlangfürdő, beltéri úszómedence, jakuzzi, finn- és infraszauna, sókamra, gőzfürdő, élményzuhanyok várják a pihenésre vágyókat. Az újjászülető szállodában a vendégek vinoterápiával és luxuskozmetikával szépülhetnek, míg a teljes ellazuláshoz a masszázs- vagy fürdőkezelések kényeztetése is választható.

Külön pipatórium is lesz a dohányosok kedvéért

Fotó: BDPST Group

Ősszel – a felújítás harmadik, egyben utolsó szakaszában – a rendezvényhelyszín kialakítása kerül reflektorfénybe. A tervek szerint októberben az eddig kihasználatlan borászati épület több mint 100 ember befogadására alkalmas, multifunkcionális rendezvényhelyszínként nyílik meg, amely nemcsak céges összejövetelek, de esküvők számára is kiváló választás lehet; természetesen csak akkor, ha mindezt a járványhelyzet lehetővé teszi.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy újra megnyithatja kapuit a megújult Andrássy Kúria, amely új arculattal, valamint még színesebb szolgáltatáspalettával várja régi és új vendégeit. A felújítási munkálatok egytől egyig azt a célt szolgálják, hogy minden eddiginél magasabb színvonalú élményeket nyújthassunk vendégeinknek" – mondta Kiss Zoltán, a szálloda igazgatója, aki a ház Esszencia éttermére is felhívja a gasztronómia szerelmeseinek figyelmét.

Az à la carte választékot hetente frissülő menüajánlatokkal gazdagítják, becsempészve ezzel az újragondolt tradicionális magyar konyhát. A repertoárban a környékre jellemző ízvilág és nemzetközi fogások is helyet kapnak, melyek tökéletes párost alkotnak a világhírű tokaji borokkal.