Szombaton újranyit a RoBirtok

Forrás: turizmus.com

 2020. május 20. 16:06

A Naszály hegy lábánál, Kosdon május 23-tól ismét nyitva a RoBirtok, ahol az elmúlt két hónap alatt sem állt meg a munka. Szépült a birtok, elkészült a térképe, kisállatok születtek, és a műanyag poharakat új, visszaváltható poharak váltották fel.

Az idelátogatók a reggeli fejés és tejkóstolás után félóránként más-más állathoz mehetnek be. A családok bekapcsolódhatnak a malacok, dámszarvasok, muflonok etetésébe, simogathatnak nyuszikat, bárányokat, sőt még ormányos medvéket is. A lovaglás is sok gyereket vonz, de a nap fénypontja mégis az alpakasétáltatás.

Az állati programokat minden hétvégén más-más kézműves program, vagy túra egészíti ki: lesz tavaszi ajtóakasztó készítés, virágültetés, gipszfestés, csillámos szerencsepatkó készítés.

A nap fénypontja az alpakasétáltatás, melyet egy gyermek sem hagyna ki

Fotó: RoBirtok

Közleményük szerint a birtokon a vendégek, a munkatársak és az állatok egészségének védelme érdekében intézkedéseket vezettek be. A látogatók számára – az egy háztartásban élők kivételével – kötelező a legalább 1,5 méteres védőtávolság betartása. Több helyen érintésmentes, szenzoros kézfertőtlenítőket helyeztek ki, és fokozottan ügyelnek a mosdók takarítására, fertőtlenítésére. Ajánlják az orrot és a szájat eltakaró védőmaszk használatát (3 rétegű állatos mintájú arcmaszkok felnőtt- és gyermekméretben vásárolhatók a bejáratnál). A falusi vendégasztal bográcsban főtt és kemencében sült finomságai is természeti környezetben fogyaszthatók el a megfelelő távolságban elhelyezett asztaloknál.

A birtokhoz teljesen felszerelt vendégház is tartozik, amelynek vendégei esténként akár dézsafürdőt is vehetnek a kenguruk érdeklődő tekintetétől kísérve.

A hétvégi napokon látogatható birtokon maximalizálták a vendégek számát, akiket ezért előzetes online bejelentkezés után tudnak fogadni.