Májusban visszatér a Dubaj Ételfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2022. április 28. 16:56

Dubaj gasztronómiában elismert világhírét erősíti a városszerte zajló 14 napos ételfesztivál, amelyet május 2–15. között rendeznek abból a célból, hogy bemutassa Dubaj legújabb és legizgalmasabb kulináris kínálatát.

Az immár kilencedik alkalommal visszatérő ételfesztivál egy valóban páratlan kulináris kirándulásra viszi el az érdeklődőt ebben a több mint 200 nemzetiségnek otthont adó és gazdag sokszínűségéről híres városban.

A Dubaji Ételfesztivál nem csak a legjobb autentikus hazai konyhát és koncepciókat mutatja be, amelyeket Dubaj helyi ételművészei alkottak meg, de a világhírű fine dining éttermek vezető szakácsai is átadják tapasztalataikat egy-egy mesterkurzus alkalmával. A kurzusok helyszínei a város legszebb részein található éttermek, ahonnan pazar kilátás nyílik Dubaj ikonikus látnivalóira.

A fesztivál kedvencei a Dubaj Éttermi Hét és az Ínyenc-élmények ismét az exkluzivitást célozzák meg, azzal a nem titkolt céllal, hogy a Dubaji Ételfesztivál fő nyertesei legyenek.

A fesztivál páratlan kulináris kirándulásra viszi az érdeklődőt

Fotó: Dubai Food Festival

Dubaj Éttermi Hét (május 6–15.)

A város 40 legjobb éttermével együttműködve a Dubaj Éttermi Hét (DRW) május 6-tól speciálisan összeállított 3 fogásos vacsoramenükkel tér vissza, ezek személyenként 150 dirhamtól, míg a 2 fogásos ebédmenük már 95 dirhamtól érhetőek el. A jelszó, hogy vonzó áron, élvezetes ételek kínáljanak a legfrissebb alapanyagokból. Az éttermek akár 50% kedvezményt is kínálnak ebben az időszakban.

A Dubaj Éttermi Héten a MENA listáján szereplő 50 legjobb étterem kínálatából válogatjatunk, ilyen például a LOWE, a Reif Japanese Kushiyaki és az Indochine, valamint a nemrég nyitott Woodfire és a Tamoka.

Az éttermek többségéből fantasztikus a kilátás Dubaj ikonikus látképére, ilyen helyszín például a 99 Sushi bár és étterem, a Hutong vagy akár az Inti, hogy csak néhányat említsünk.

A Dubaj Éttermi Hétre már foglalhatunk az Open Table oldalon: https://www.opentable.ae.

14 napon át élvezhetjük a gasztronómiai kalandot

Fotó: Dubai Food Festival

Ínyenc-élmények (május 2–15.)

Azok számára ajánljuk, akik egyedülálló étel-kalandokra vágynak Dubaj-szerte. A Dubaji Ételfesztivál teljes időtartama alatt (május 2-15.) Dubaj legjobban várt és legkiemelkedőbb séfasztalaiból, mesterkurzusokból, kulináris együttműködésekből, valamint kizárólag a Dubaji Ételfesztiválra elkészített, élményszerű étkezési koncepció- sorozatból álló eseményekből választhat az érdeklődő.

Az egyik legfontosabb esemény ezek közül a sushikészítő tanfolyam Chef Tatsuval az 1004 Gourmet étteremben, vagy a többfogásos menük kreálása élelmiszer hulladéknak jelölt alapanyagokból a Lowe-ben, vagy a Paella mesterkurzus a Suq étteremben (Four Seasons).

Minden Ínyenc-élmény programra előzetes foglalás szükséges, közvetlenül a kiválasztott étteremmel kapcsolatba lépve.

További információ a Dubaji Ételfesztivállal kapcsolatban ITT.