Májustól fogadhat vendégeket a keszthelyi Sirius Hotel

Forrás: turizmus.com

 2022. december 05. 18:57

A keszthelyi Balaton-parton a tervek szerint jövő májustól fogadhat vendégeket a négy csillag superior besorolású Sirius Hotel. Már néhány látványtervet is tudunk mutatni.

Ütemterv szerint halad Keszthelyen a négy csillag superior besorolású Sirius Hotel építése a LATEREX Építő Zrt. kivitelezésében – írja a magyarepitok.hu.

Az 1970-ben épült Hotel Via az évek során elhanyagolt állapotba került, így le kellett bontani, a helyén épül fel az új szálloda.

Az új szálloda a lebontott Hotel Via helyén épül fel

Fotó: LATEREX Építő Zrt.

A projekt Keszthelyen, közvetlenül a Balaton-parton valósul meg, a beépítésre kerülő alapterület közel 11 000 négyzetméter, a hozzá tartozó zöldterület pedig több mint 14 500 négyzetméter.

A kivitelezés során kialakítanak 159 parkolót, ebből négyet mozgássérültek használhatnak majd, ötöt pedig elektromos töltővel szerelnek fel. A régió kerékpározás szempontjából kiemelt turisztikai célpont, ezért az előírásoknál több kerékpártárolót helyeznek el, összesen 30 darabot.

A lobbyban és a wellnessrészlegen is kialakítanak egy-egy bárt

Látványterv: LATEREX Építő Zrt.

A három szinten található 128 szállodai szobához tartozik erkély vagy terasz, illetve minden szoba klimatizált. Az épületben mozgássérült-szoba is kialakításra kerül. A mindkét épületrészbe beépített két személyfelvonó mellett a személyzet részére külön felvonó épül, ezzel is biztosítva a vendégek kényelmét.

Három szinten összesen 128 szobát alakítanak ki

Fotó: LATEREX Építő Zrt.

A földszinten kapnak helyet a szállodai kiszolgálóhelyiségek, szellőzőgépházak, irodák, konyha, étterem, bár és recepció, illetve a wellnessrészleg. Az étterem egyidejűleg közel 170 fő befogadására lesz alkalmas, továbbá egy ételudvar is helyet kap a svédasztalos rendszerű étkeztetéshez.

Az ugyancsak a földszinten található konferenciaterem akár 108 fő befogadására alkalmas, igény esetén pedig mobilfallal kettéosztható.

A konyha és az étterem a földszinten kapnak helyet

Fotó: LATEREX Építő Zrt.

A wellnessrészlegen hét medence és egy szaunavilág várja a feltöltődésre vágyókat. Itt és a lobbyban is kialakítanak egy-egy bárt.

A szálloda várhatóan májustól fogad vendégeket, az előfoglalás hamarosan elindul.