Felvásárolja, majd bezárja az olcsó hoteleket és kocsmákat Mallorcán a kormány

Forrás: turizmus.com

 2022. október 10. 10:32

Az olcsó szállodák és kocsmák felvásárlásával, majd bezárásával akar küzdeni a baleári kormány a mallorcai buliturizmus ellen.

A Baleár-szigetek kormánya már jó ideje hangoztatja, hogy fel akarja számolni Mallorcán a buliturizmust, és kulturált, fizetőképes nyaralók számára szeretné vonzóvá tenni a szigetet. Ez az elképzelés eddig nem vált valóra, az idei szezonban is – akárcsak a koronavírus-járvány előtt – bulituristák ezrei nyaraltak például a Playa de Palma vagy Magaluf környékén – írja a Mallorca Magazin.

A kormány legújabb terve, hogy felvásárolja a bulituristák által kedvelt olcsó szállodákat és kocsmákat, majd bezárja azokat. Francina Armengol miniszterelnök tízmillió eurót akar elkülöníteni erre a célra egy olyan csomagból, amelyet a magas infláció miatt nehéz helyzetbe került emberek támogatására hoznak létre.

Armengol szerint a témáról folytatott beszélgetések helyett most már konkrét tettekkel kell fellépni a tömegturizmus ellen, úgy, hogy az ne veszélyeztessen munkahelyeket.

Port de Soller kikötője Mallorcán

Fotó: 123rf.com

José Hila, Palma de Mallorca főpolgármestere még szeptemberben azt nyilatkozta, arról álmodik, hogy több tehetős amerikai turistával szorítják ki a többek között Németországból (és az Egyesült Királyságból) érkező bulizókat. New York és Palma de Mallorca között már létesült egy közvetlen légi összeköttetés, amelyet sikeresen bevezettek, és most egy másik közvetlen amerikai járatról tárgyalnak, lapértesülések szerint Chicagóból, Washingtonból vagy Bostonból.