Mándokon gyűltek össze a kastélyszállodások

Forrás: turizmus.com

 2017. április 05. 16:38

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége április 4-én, a Kelet-Magyarországi Forgách Kastélyben tartotta eső féléves közgyűlését Mándokon.

A közgyűlésen megvitatták a 2016-os év beszámolóját, a 2017-es rendezvényeket – mint a Kastély Fórum, a Kastélyok Nyitott Hétvégéje, valamint a Kastély Bált, melynek apropóját a szervezet idei 10 éves jubileuma adja. Ismét bemutatkoztak új tagok és partnerek, akiket üdvözölt a szövetség. Sor került a 2017. évi marketingkommunikáció megvitatására, hiszen ez évben is újabb kihívások elé néz a szervezet – írják közleményükben.

A sikeresen bevezetett új változtatásoknak köszönhetően a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége tagsági köre folyamatosan bővül, és immár nem csak „Kastélyszállodák" lehetnek tagok, hanem olyan történelmi épületek is, melyek szolgáltatásvégzésében a minőség és a történelmi jelleg egyaránt megmutatkozik.

Magyar Kastélyszállodák Szövetsége

Ennek köszönhetően egyre több megkeresés és érdeklődés érkezik a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége Egyesület munkája iránt, mindez az elmúlt 10 év folyamatos fejlődését igazolja.

Az idei évre tervezett marketingkommunikációban továbbra is megjelennek az utóbbi években használt elemek, úgy mint a Kastélyszálloda Fórum 2017, melyhez a helyszínt az alsópetényi Prónay-kastély adja és 2017. május 11-én kerül megrendezésre.

A már tradíciónak számító Kastélyok Nyitott Hétvégéjére 2017. május 12-14-én kerül sor, melynek keretén belül a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének tagjai ismét különleges akciókkal készülnek. A szállásszolgáltatással rendelkező tag kastélyoknál bárki vendég lehet egy éjszakára, ha május 12-re foglalja szállását a kiválasztott kastélyban, a következő éjszakát ajándékba adják. A házigazdák különleges ház-, és történelmi bemutatóval, továbbá egyéb meglepetésekkel várják megint a látogatókat.

Természetesen nem csak azok előtt állnak nyitva a házak kapui, akik a történelmi falak között hajtják álomra a fejüket. Ezeken a napokon bárki betérhet látogatóként és a házbemutatón díjtalanul részt vehet.

A Magyar Kastélyszállodák Szövetsége életében a 2017-es év is kiemelkedik a többi közül, hiszen ekkor ünnepli fennállásának 10. évfordulóját, melyet egy bállal fognak a tagok megkoronázni.

Az eseményen első alkalommal kerül átadásra a közgyűlésen megalapított Dr. Takács Tibor Emlékdíj, mely a nemrég elhunyt Hotel Vécsecity**** megálmodójának állít emléket. A díjat a kastélyturizmus területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembernek vagy szervezetnek adnak majd át.

További információk: www.kastelyszallodak.hu, info@kastelyszallodak.hu