Mangalicarecepttel lehet pályázni a Bocuse d'Or hazai versenyére

Forrás: turizmus.com

 2015. június 22. 12:31

Megjelent a Magyar Bocuse d'Or Akadémia felhívása a jövőre Budapesten rendezendő Bocuse d'Or Europe döntőn való részvételre. A hazai megméretésen 21 év feletti, magyar állampolgárságú szakácsok indulhatnak, első körben augusztus 15-ig pályázatot kell benyújtaniuk, amelynek témája a mangalica.

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia pályázatot hirdet magyar állampolgárságú szakácsok számára. A pályázatokat elbíráló zsűri, Hamvas Zoltán elnökletével, kiválasztja a legígéretesebb recepteket, hogy azok alkotói élőben is bemutathassák tehetségüket. A hazai döntőt megelőző selejtező verseny témáját négy héttel a rendezvény előtt hirdetik ki, a 20 országot felvonultató európai döntőn 2016 májusában a magyar döntő győztese indulhat majd színeinkben.

A versenyen való részvételre szabadon pályázhat minden olyan magyar állampolgárságú szakács, aki 1994. január 24. előtt született, és elhivatottnak érzi magát e nagy presztízsértékű versenyen való megméretésre.

A Bocuse d'Or selejtezőjére beküldendő pályázat versenytémája a mangalica a piac kínálatával. Ebben mangalicatarja, -karaj, -pofa és -nyelv (együtt) közül legalább kettő, valamint a piac zöldség- és gyümölcskínálatából minimum három zöldség vagy gyümölcs kötelezően felhasználandó. A receptpályázat formáját, hosszát és tartalmát meghatározó recept elérhető itt.

A pályázati dossziékat az info@bocuse.hu címre augusztus 15-ig várják. A jelentkező pályázatát akkor tekintheti elfogadottnak, ha a fenti témára írt fényképpel kísért receptjének átvételéről írásbeli visszajelzést kap.

További információ: www.bocusedorhungary.hu

 

A Bocuse d'Or verseny állomásai:

Pályázatok beküldése: 2015. augusztus 15.

Indulók kihirdetése: 2015. szeptember 15. (maximum 20 fő)

Bocuse d'Or Magyarország selejtező: 2015. december 13. (maximum 20 fő)

Bocuse d'Or Magyarország döntő: 2016. február 18. (4-6 fő)

Bocuse d'Or Europe döntő: 2016. május 10–11.