Mangalicasültet kínálnak Bécs egyik legnépszerűbb bioéttermében

Forrás: turizmus.com

 2014. november 25. 15:25

Carlo Neumann, a híres osztrák sztár séf, Reinhard Gerer tanítványa előszeretettel kínál vendégeinek mangalicapecsenyét. A művészkörökben különösen népszerű Bio-Wirtin nevű étterem jellegzetessége, hogy minden organikus (vagy ha úgy tetszik, bio), még a különleges fehérborok is.

Az organikus éttermek – mint a Bio-Wirtin is – ma már nem számítanak egyedi jelenségnek az osztrák főváros színes gasztronómiai palettáján, és a trend egyre terjed. Cristina Rojik, az üzletvezető-tulajdonos és Carlo Neumann már a nyitáskor elhatározták, hogy 100 százalékban csak organikus alapanyagokkal dolgoznak. Amint étlapjuk bizonyítja, a hagyományos módon tenyésztett mangalica is eme alapanyagok közé tartozik, akárcsak a sült libacomb krumpligombóccal, vörös káposztával, vagy a gnocchi sütőtökös-chilis raguval. Természetesen minden háznál készül, a kenyértől a különféle „pastákig", amelyeknél a lisztet külön is ellenőrzik. Az ételekhez kínált borok legtöbbje is régi, hagyományos eljárással készült. A desszerteknek különösen nagy a sikere – főleg a mandulás-csokis tortának - amelyekhez nem használnak gabonalisztet.

Carlo és Cristina hamarosan csemegeboltot is nyit az étterem mellett, ahol egyes alapanyagok, ételek és desszertek meg is vásárolhatók.